Väsby inför finalen: ”Resan mot serietoppen startade för fyra år sedan”

Väsby Hockey är tillbaka i rampljuset igen efter seriesegrar både i ATG Hockeyettan Östra och  Allettan Norra. Fler och fler talar återigen om ”Vilda Väsby” och minns vilket avtryck man gjorde genom att ta sig upp i högsta ligan på 80-talet.

Hockeyettan tog en pratstund med Tom Tärnström, sportchef (och klubbchef) i Väsby Hockey, om bakgrunden till framgångarna. Tom berättar om ett konsekvent arbete som lett fram till både sportsliga och marknadsmässiga framgångar.

– Jo, det började nog redan för fyra år sedan med en medveten samordning av ekonomiska och sportsliga mål, säger Tom Tärnström och fortsätter:
– Grunden finns här med ett gediget hockeyintresse och med framgångarna på isen har det givit ett uppsving i både ökad publik och fler som följer oss generellt.

Väsby har också skapat en starkare marknadsorganisation som kunnat surfa på intresset och få mer intäkter från företagen i regionen.
Framgången för Väsby är också viktig för hela ligan. Omvänt från mycket annat i Sverige där blickarna riktas mot storstäderna är det precis tvärtom i Hockeyettan. Stockholmslagen har problem med att få tag i det lokala hjärtat. Därför kan nu Väsby med hjälp av Huddinge visa vägen till ökat engagemang.

Vad är nyckeln till framgångarna för laget den här säsongen?
– Vi har länge varit bra framåt och legat i topp med antal mål i hela ligan. Nu har vi dessutom fått ordning på defensiven med målvakterna Linus Ryttar och Edvin Olofsson som utropstecken. Det har gjort skillnad, med de senaste nollorna mot Vallentuna och Östersund som exempel. Vi släppte inte många klara chanser mot oss de sista sex perioderna i serien, säger Tom.

Vad händer fram till finalen?
– Vi har tränat hela helgen och åker ner till Halmstad på tisdag. Det ska bli riktigt kul, avslutar Tom.

Finalen mellan Hammers från Halmstad och Väsby startar tisdag 25 februari 19:00. Retur i Väsby fredag 28 februari 19:00 och en eventuell tredje avgörande match spelas också i Väsby lördag 29 februari med start 16:00.

Allt finns på ATG Hockeyettan Play.

Foto: Arne Rundlöf, Väsby Hockey.

Nils Ekmark/ATG Hockeyettan