Krutov tvåmålskytt när ÖIK slog publikrekord!

Coronakrisen har slagit hårt mot samhället i stort och för oss var det därför under torsdagen en extremt viktig tillställning som gick av stapeln för att jobba ikapp dom viktiga inkomsterna som gått förlorat då evenemang med publik inte gått att genomföra.

Det är inte många som kan ha undgått de senaste veckorna av kampanjade för visningen av den exklusiva matchen från 1994 där en viss Vladimir Krutov huserade i Östersundströjan. Målet var att slå det publikrekord från 1975 som sattes när Sverige mötte Tjeckoslovakien i Z-kupolen och det rekordet kan vi glädjeligen meddela att vi slog, där resultatet landade på 4204 sålda fiktiva biljetter och ett tillskott till föreningen på närmare 150 000 kronor.

Från publikrekord till matchen i fråga som spelades mellan ÖIK och Vännäs, i hemmalaget kunde man glimta många lokala profiler som satte färg på hockeyn i länet under många år.

Kort matchsummering:

Vännäs rivstartade matchen och gick tidigt ifrån till 2-0 innan första periodens slutsignal ljöd så kunde ÖIK:s Vladimir Krutov reducera till 1-2. En bit in i andra perioden kunde även hemmalaget kvittera genom samme Krutov som visade stora kvaliteér när han sköt ett backhandskott rakt upp i krysset bakom en chanslös Vännäsmålvakt. Bortalaget skulle dock återta ledningen och höll den länge in i tredje perioden innan backen Björn Edén dök upp som en räddande ängel där han med två minuter kvar dunkade in ett slagskott från strax innanför blålinjen vilket innebar också slutresultatet 3-3 och lagen fick dela på poängen.

Missade ni matchen men vill också återuppleva fornstora dagar med legenden Krutov i spetsen? För er med ÖP-abonnemang klicka in HÄR

Kjell-Åke Andersson till vardags a-lagstränare och säljare för ÖIK var en av dom som de senaste veckorna arbetat hårt för att få evenemanget och publikrekordet gå i hamn:

– Vi vill tacka alla som stöttade oss med fiktiva biljettköp och fika. Stort tack också till alla företag som var med och bidrog. Alla är på ett eller annat sätt drabbade av Corona pandemin och att så många hjälper oss värmer verkligen!