Jag vill bygga på fysiken

Med sin fart var Lukas Jidenius ett ständigt hot för motståndarförsvaren, och nu siktar han på en sommar i gymmet för att bli starkare och därmed ännu svårare att tas med.

Det har varit klart ett tag nu att det blir en fortsättning i Boiströjan!

Ja jag skrev på i torsdags, men det blev officiellt i fredags först.

Hur kommer det sig att du fortsätter i Boiströjan ytterligare en säsong?

Jag tycker jag hade en bra utvecklings under säsongen och känner att jag kan utvecklas ännu mer då jag har stort förtroende för tränarna, och så tror jag att vi kan gå ännu längre nästa säsong. Jag ser fram emot säsongen!

Beskriv din säsong!

Jag började bra, men fick en liten svacka i allettan, men i playoffet kom jag igång igen. Synd det blev som det blev bara, det kändes som att både jag och laget hade något på gång. Nöjd är man aldrig, jag hoppas på en ännu bättre nästa säsong.

Var du inställd hela tiden på att vara kvar eller har du hört dig för lite med andra klubbar också, kanske på högre nivå?

Jag har hört runt lite det har jag, men Mariestad är en bra klubb så det var rätt självklart till slut när alla bitar föll på plats.

Har du trivts i staden?

Ja det var en bra grupp som tog hand om mig, en bra gruppkemi och jag har trivts bra i staden.

Som du var inne på i ett tidigare svar så tog säsongen slut väldigt plötsligt och oväntat. Hur kändes det?

Det blev en riktig tomhet när det inte blev fler matcher, det är nog något man aldrig kommer smälta, för vi hade något riktigt bra på gång och hade mer att ge kändes det som. Men jag kommer ta med mig känslan in i nästa säsong och bevisa att det finns ännu mer och det tror jag resten av laget kommer att göra också.

Vad tycker du att du utvecklat under säsongen?

Jag har utvecklat mig överlag tycker jag, men framför allt mitt skott och mitt spelsinne. Men också det fysiska spelet som det var stor skillnad på om man jämför med förra säsongen då jag spelade ju J20.

Vad kommer du då att lägga fokus på under sommarträningen?

Framför allt styrkan kommer jag köra hårt med, motståndarna är lite större och det smäller mer. Jag gillar att träna, visst var det tråkigt med den korta issäsongen, men jag gillar att träna och håller igång så mycket som möjligt.

Som det är nu är det väl lite ovisst när den gemensamma träningen drar igång med tanke på Corona, tränar du på egen hand så länge?

Ja jag håller igång nu, det är ju nu man har chans att bygga upp en bra fysik, så det gäller att ta vara på dagarna som nu så man kan bli ännu bättre säsongen som kommer.

 

Calle Johansson, Bois sportchef, om förlängningen:

– Lucas är en spelare som gjorde en fantastisk höst men sedan hade det lite tyngre i allettan. Men han visade i kvalmatcherna vad han gick för då han klev fram när det behövdes som mest. Han avgjorde mot Östersund och var väldigt bra och viktig mot Tranås. Det var hans första seniorår och det ska bli väldigt spännande att se vad han kan uträtta kommande säsong. Han spelar med mycket fart och passar in i det sättet vi vill spela, men mycket fart och driv mot kassen.

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström