Sportchefen om att nå Allsvenskan: Vi har inga andra planer

Förra året tillhörde Karlskrona HockeyAllsvenskan, men sedan augusti står det klart att de blir nykomlingar i ATG Hockeyettan Södra. De står nu med en ny trupp och siktet är redan att ta sig tillbaka till Allsvenskan.

Ett beslut från Licensnämnden i Svenska Ishockeyförbundet innebar en nedflyttning för Karlskrona. Beslutet överklagades och landade tillslut på Riksidrottsnämndens bord, som i augusti fastslog beslutet att Karlskrona skulle flyttas ner till ATG Hockeyettan. Men Karlskrona kunde snabbt ställa in sig på nytt och började direkt jobba för att få ihop en ny, stark trupp.

– Vi har ju haft det ganska hektiskt här att få truppen på plats och jobbat med ganska tight tidsplan, så nu känns det bra att det äntligen drar igång, berättar Karlskronas Sportchef Erik Belin.

Många förändringar har skett i truppen, och än är inte alla platser säkrade. Klubben är fortfarande på jakt efter en forward, men trots omständigheterna är stämningen g

od i truppen och läget känns stabilt.

– Den är byggd så som vi tänkt från början med lite blandat rutinerat och kärnan från förra året, tillsammans med lite tillskott. Det är erfarna och mindre erfarna som vi kan utveckla. Men jag tycker att vi har fått ihop en bra trupp med tanke på hur tight vi har jobbat, säger Belin.

Och det är ett offensivt Karlskrona på isen som kommer att äga mycket puck enligt Erik Belin.

– vi ska vara ett offensivt lag, det är där vi ska fälla avgörandet. Vi fick ju in Oskar Svanlund nu från allsvenskan med erfarenhet från SHL och sedan har vi Niklas Johansson, vår lagkapten, som har producerat i allsvenskan nu i flera år, så vi känner oss trygga med det, förklarar sportchefen.

Siktet på Allsvenskan

Chanserna att ta sig upp till HockeyAllsvenskan redan den här säsongen ser Erik Belin som goda, trots den korta försäsongen den aktuella truppen haft ihop.

– Vi har sagt att vi ska ta chansen att gå upp igen och vi har inga andra planer, säger Belin säkert.

Fredagskväll är det seriepremiär och första nedsläppet för Karlskronas del sker på söndag 16:00 i ett bortamöte mot ett av de tippade topplagen, Vikings. Ett möte som Belin menar de är väl förberedda på och de är redo att ge Nybrolaget en rejäl kamp. Men sportchefen ställer sig ändå ödmjuk inför ATG Hockeyettan Södra.

– Vi kommer inte ha någon självklarhet i att ta någon seger någonstans, utan det är hårt jobb och lägga det dagligen som gäller, men det vet killarna sedan tidigare, avslutar Erik Belin, sportchef för Karlskrona.

Premiärmatcherna av ATG Hockeyettan sänds under fredagen på ATG Hockeyettan play med start 19:00. Hela matchschemat, för både helgens första omgång samt resten av grundspelet finns på samma plattform.

Redaktör Maria Bergström