Hockeypropaganda i Surahallen

Det var verkligen länge sen man såg sådan här hockeypropaganda i Surahalen och med hemmalaget i förarsätet. Sura gjorde en helgjuten insats från Oliver Eriksson i kassen, alla backar och hela forwardslinan.

Men det var Kumla som producerade första målet i numerärt överläge, så gav Linus Lundberg gästerna ledningen efter 3:30. Men Sura kvitterade efter 5:17, när Etahn Cardwell fick en genomstickare från Blake Murray och trots hård uppvakning från Kumlas backar, så nätade Ethan sitt första mål för kvällen. Efter det svängde spelet fram och tillbaka, tills Blake Murrayfick fick pucken och skrinnade fram och satte 2-1 efter 15:28. Men Kumla kvitterade igen, även den här gången i numerärt överläge. Oliver Östergren som var executor efter fin spel av Isak Jonsson och Victor Vänghult, tiden för målet 18:49. Skotten i första perioden 17-9.

I andra perioden tog Sura tag i taktpinnen ordentligt, redan efter 5:4 gav Ethan Cardwell åter ledningen till Sura och när Sura sen fick ett numerärt överläge efter 6;15 och då ringde det igen bakom Kumlamålvakten Jonathan Ståhlberg. Ethan Cardwell fullbordade sitt hattrick, faktiskt första gången sedan den 12 december 2018 som en Suraspelare gjort tre mål i en match. Då var det Nicklas Larsson som stod för den bedriften, hemma mot Köping. Sura ångade på, spelade smart i egen zon och minimerade alla chanser för Kumla. De puckar som slank igenom plockade Oliver Eriksson åt sig. 18:05 så var det dags igen, Jack Thompson gled fram från sin backplats och satte 5-2 på ett distinkt isskott, förnämligt förarbete av Blake Luscombe och André Astley Rydberg. Skotten i andra perioden 12-7.

I sista perioden så kontrollerade Sura matchebilden, även om Kumla hade några vassa chanser, men inte ens i numerärt överläge lyckades de överlista Oliver Eriksson i kassen. Istället ökade Sura på till 6-2 genom Jakob Forslund efter 18:59 och ridå för Kumla. Cardwell och Murray stod för förarbetet. Skotten i sista perioden: 12-6 och totalt 41-22.

Då har Sura också spräckt förlustsviten mot Kumla, som var sju matcher lång. Det känns ju skönt. En gång i förra milleniet när Sura mötte Kumla borta den 14 december 1983, så vann Sura med 9-2 och då stod det i pressen efteråt att ”Sura var som Ryssar”. Ja något liknande såg vi i dag, fast i Surahallen. Ethan Cardwell hade riktig julafton med tre mål och två assist och Blake Murray gjorde ett mål och fyra assist.

Webbsidans Mattias Forsberg fick ett kort snack med Ethan Cardwell efter matchen.

Vad tycker Du om kvällens insats/match?
-Jag tycker att hela laget spelade bra, och att alla i laget gav allt. Jag hade turen att hitta nätet några gånger. Mycket tack vare att jag och Blake Murray hade förmågan att hitta varandra på ett bra sätt hela matchen. Det här var en bra laginsats och en viktig seger för oss i jakten på att klättra i tabellen.

Vad tänker Du om dina första veckor i Sverige?
-Jag har verkligen funnit mig i den svenska livsstilen som är mycket annorlunda från hemma. Vi har väldigt kul och trivs mycket bra. En rolig chans för oss att få se sverige och spela hockey på en ny nivå och på ett lite annorlunda sätt. Klubben har fixat ett bra boende med två av mina bästa vänner. Vi har mycket kul ihop även om det är en utmaning att lära sig att laga mat och städa huset Laget och hela föreningen har varit mycket välkomnande för oss vilket gjort hela det här äventyret till något riktigt bra. Jag trivs jättebra och lite extra bra efter en sån här kväll, avslutar Ethan.

SE MÅLEN OCH HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Surahammars IF-Kumla HC 6-2 (2-2, 3-0, 1-0)

Penalty 02:37 SUR 2 min. 24 JOHANSSON, Marcus Slashing
Goal 03:30 KUM 0 – 1 PP1 21 LUNDBERG, Linus 97 LINDBERG, Daniel 71 JONSSON, Isak
Participation (On ice) KUM: 13 17 19 21 31 97 SUR: 14 28 36 41 81
Goal 05:17 SUR 1 – 1 EQ 98 CARDWELL, Ethan 88 MURRAY, Blake
Participation (On ice) SUR: 14 28 77 81 88 98 KUM: 16 17 31 43 61 77
Goal 15:28 SUR 2 – 1 EQ 88 MURRAY, Blake 33 UDD, Christofer 98 CARDWELL, Ethan
Participation (On ice) SUR: 7 28 33 81 88 98 KUM: 2 11 31 40 71 86
Penalty 17:26 SUR 2 min. 33 UDD, Christofer Hooking
Goal 18:49 KUM 2 – 2 PP1 13 ÖSTERGREN, Oliver 71 JONSSON, Isak 19 WÄNGHULT, Victor

Participation (On ice) SUR: 27 36 77 81 88 98 KUM: 2 4 31 76 97
Goal 38:05 SUR 5 – 2 EQ 36 THOMPSON, Jack 9 LUSCOMBE, Blake 13 ASTLEY RYDBERG, André
Participation (On ice) SUR: 9 13 14 23 36 81 KUM: 17 18 31 43 61 77
Penalty 38:27 SUR 2 min. 88 MURRAY, Blake Tripping