Inför BHF – Östersund

Då är det äntligen dags för match igen.  Östersund med tretton raka segrar i bagaget står för motståndet.

Östersund kom tvåa i den norra grundserien efter seriesuveränen Boden.  ÖIK är ett lag som alltid är bra såväl hemma som borta. Under försäsongen i år mötte vi dem två gånger och vann en match med 2-1 och förlorade en med 2-1. Under resans gång har Östersund hittat flertalet meriterade förstärkningar till sin redan starka trupp. Bland annat har man värvat in backarna Linus Rotbacken och Jonas Emmerdahl som båda spelat flera år på högre nivå. I offensiv väg har man plockat in Lucas Sandström, Janne Kivilahti och nu senast Brett Boeing som även de har fina meriter. Boeing kommer dock att ansluta Östersund imorgon torsdag så han ska ej va

ra tillgänglig för spel ikväll.

Fakta om Östersund
Placering i grundserien 2020/2021: 2 i HE Norra
Medelålder: 23.62
Medellängd/Medelvikt: 180 cm / 80,38 kg
BHF-bekanta spelare: Lucas Byhlin
Spelare att hålla ett extra öga på: David Westlund, Ben Hawerchuk, Erik Rainersson, Janne Kivilahti.

BHF som bara spelat en match de senaste 37 dagarna är laddade för match mot formstarka Östersund. Tränare Stefan Gustafsson har samtliga spelare att tillgå till kvällens match.

– Ett spelsuget Borlänge ska möta för tillfället seriens hetaste lag. Efter spelstopp helgen som var så blev de långt till match igen. Men tycker vi förberett oss på ett bra sätt. Behöver vara mer skapa i offensiven och jobba efter de riktlinjer vi har som lag utan puck. Förväntar oss en tight match, säger coach Stefan Gustafsson.

Match: Borlänge HF – Östersunds IK
Arena: Borlänge Ishall
Matchstart: onsdag 20/1 19.00
TV: Matchen sänds via Hockeyettan Play.

Statistik: stats.swehockey.se
Odds (ATG): 1: 2,16 , X: 4,40, 2: 2,38

Stötta BHF genom att Swisha en slant till 123 565 26 31