Johan Malmborg inför Skövde IK

Matchhjälte senast med ett mål och en assist på 30 sekunder för HC Dalens back Johan Malmborg som blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått: ”När laget spelar bra så är det såklart enklare att själv göra bra prestationer” Foto: Marcus Vilson

 

Johan Malmborg hamnande minst sagt i centrum i onsdagens match mot Vimmerby med ett mål och en assist på 30 sekunder när laget lyckades vända ett 2-1 underläge till seger med 2-4. Desto längre in på säsongen det har gått ju mer har Malmborg vuxit med ansvaret och blivit en väldigt viktig spelare i Dalens försvar som tillsammans med ett bra målvaktsspel skapar trygghet i laget.

-Försvarsspelet är något vi tränat väldigt mycket med under säsongen där vi vill skapa en överbelastning redan från början med snabba pass och ett snabbt och enkelt uppspel vilket jag tycker att vi lyckats bra med och det beror samtidigt mycket på att vi haft ett bra målvaktsspel som bidragit till ett bra samarbete vilket ger en trygghet.

Under fredagskvällen så ställs Dalen mot Skövde IK ett lag som dom mött både under höstserien men även under försäsongen och har bra koll på.

-Vi måste vara påkopplade redan från början då dom spelar ett snabbt spel och kommer att komma ut hårt. Samtidigt så gäller det att vi inte drar på oss onödiga utvisningar vilket straffade oss mot Nybro men även höll på att kosta oss segern mot Vimmerby. Vi vet om att Skövde spelar ett bra powerplay så det gäller oss att vi håller oss på isen. Vi måste hålla oss till vår gameplan och behålla tålamodet och inte bli stressade men framförallt undvika utvisningsbåset för i spelet fem mot fem så spelar vi väldigt bra.

Stöd oss gärna genom att köpa en Soffbiljett! Swisha 50 kr till 123-102 17 73, då ingår en Halvapotten-lott värd 20kr. Matchen ser du på Hockeyettan Play.

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen