Seger mot Skövde IK under fredagskvällen

HC Dalen vann matchen borta mot Skövde IK med 1-3 efter en stark laginsats och en storspelande Oscar Malm i Dalen-målet. Foto: Marcus Vilson

Matchen på Billingehov han knappt börja innan Martin Thörnberg öppnade målskyttet efter endast 21 sekunder. Tre minuter senare utökade Dalen genom Henrik Neubauer i numerärt underläge ledningen till 0-2 en smakstart för Norrahammarslaget och inte mist för backen Christoffer Persson som assisterade fram till båda målen. Dalen var det starkare laget perioden ut och Skövde hade svårt att skapa chanser, och när man väl lyckades så stod Oscar Malm i vägen som gjorde ett par svettiga räddningar.

I början av andra perioden så reducerade hemmalaget till 1-2 genom Adam Thilander i powerplay där Gustav Särenborg visats ut för Delaying the game. En ganska jämn period där lagen bytte chanser med varandra utan att låta överlista någon av målvakterna. Skövde hade ett litet övertag och hade även dubbla chanser i powerplay men utan resultat. Det var först i periodens slutskede som Johan Malmborg som prickat in formen utökade Dalens ledning till 1-3 assisterad av Lukas Fredin och nyförvärvet Jacob Grönhagen.

Tredje perioden påminde en hel del om den andra med den enda skillnaden att det var Dalen som hade ett litet övertag, Dock drog Dalen även denna match på sig flertalet onödiga utvisningar där man bland annat hade lite svårt att hålla koll på hur många spelare man hade ute på isen. Skövde som vanligtvis har ett bra powerplay lyckades egentligen inte skapa någonting i numerärt överläge  och Dalen kunde relativt enkelt städa undan i defensiv zon. Skövde valde i slutet att plocka ut målvakten i jakten på en reducering men utan resultat. En bra spelad ishockeymatch av båda lagen som HC Dalen lyckades vinna med 1-3.

Skövde IK 1-3 HC Dalen  (0–2, 1–1, 0–0)