Tre poäng mot Vimmerby i Liljas Arena

Nybro Vikings fortsätter att vara starka i Allettan. Under söndagseftermiddagen besegrades Vimmerby med 5-2 på hemmais i Liljas Arena.

I den första perioden är det en jämn tillställning under de första tio minuterna. Hemmalaget får sedan chansen i powerplay och får iväg ett par skott mot mål men ingen större farlighet. Precis när utvisningstiden tickar ut så får vi se en mycket vackert mål signerat Janne Väyrynen, han gör en finfin dragning på en back och sedan sprätter han distinkt upp 1-0. Vikings tar över spelet mer och mer och i slutet av perioden kommer även 2-0 genom Simon Hansson som slår in en retur efter skott av Robin Wengdahl.

I mellanakten fortsätter h

emmalaget att föra matchen. Vimmerby är inte på något sätt ofarliga framåt men Nybro är stabila över hela planen. När drygt halva perioden är spelad står Sebastian Borg för en fin prestation och spelar fram Adam Persson som kan vispa in 3-0. Några minuter efter får Vikings chansen i powerplay och då kliver Viktor Bolin fram och sätter 4-0 också innan periodens slut.

I den tredje perioden jobbar sig bortalaget in i matchen när hemmalaget blir passiva de första minuterna. Både reducering till 4-1 och 4-2 kommer när fem minuter av perioden har passerat. Nybro rycker upp sig och kan till slut förvara sin ledning och i slutet av matchen sätter Janne Väyrynen också 5-2 i öppen kasse.

Nybro Vikings spelar nästa match på onsdag den 27 januari när Huddinge IK gästar Liljas Arena. Nedsläpp kl. 19.00.

Matchfakta

Nybro Vikings – Vimmerby HC 5-2 (2–0, 2–0, 1–2)

Målen: 1-0 (12.03) Janne Väyrynen, 2-0 (17.47) Simon Hansson (Robin Wengdahl, William Alftberg), 3-0 (33.50) Adam Persson (Sebastian Borg), 4-0 (36.37) PP1 Viktor Bolin (Sebastian Borg), 4-1 (42.37) Josh Brittain, 4-2 (45.02) PP1 Sebastian Vidmar (Josh Brittain, Pelle Ström), 5-2 (59.52) ENG Janne Väyrynen (Simon Hansson)

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 32–23 (17–6, 9–7, 6-10).