Förlust mot Hudiksvall

Nybro Vikings förlorar med 3-2 på bortais mot Hudiksvalls HC under torsdagskvällen.

I den första perioden blir det ett relativt högt tempo från båda lagen och spelet böljar en hel del fram och tillbaka. Det är väldigt få avblåsningar och mer lir än fysisk hockey. Båda lagen skapar spel i respektive anfallszon och några ströchanser kommer också i de sekvenserna. Det är en jämn period som slutar mållös.

I mellanakten är hemmalaget det bättre laget genom hela perioden. Hudiksvall spelar med en högre fart och bättre energi. Bortalaget är inte riktigt där och det synkar mindre bra i tajmingen. Det är ändå Nybro som gör kvällens första mål via en spelvändning där Matej Galbavy hittar Janne Väyrynen som med ett stenhårt skott gör 0-1. Vikings blir lite piggare efter ledningsmålet men hemmalaget kommer tillbaka och innan periodens slut har de vänt på matchen, först kommer en kvittering till 1-1 och i slutet av perioden kommer även 2-1.

I den tredje perioden får bortalaget en kanonstart när Oliver Nilsson kan kvittera till 2-2. Tyvärr för Nybros del tar det inte många minuter innan hemmalaget kan återta ledningen när 3-2 kommer. Hudiksvall stressar högt och Vikings har det svårt att få till några uppspel med fart i vilket leder till ett väldigt stillastående bortalag som försöker att komma till lägen för kvittering men ikväll lyckas det inte.

Nybro Vikings spelar nästa match i Kvalserien till Hockeyallsvenskan på lördag den 24 april mot IF Troja/Ljungby på bortais. Nedsläpp kl. 16.00.

Hudiksvalls HC – Nybro Vikings 3-2 (0–0, 2–1, 1–1)

Målen: 0-1 (31.34) Janne Väyrynen (Matej Galbavy), 1-1 (36.35) Axel Levander (Filip Lander, Sebastian Björnstad), 2-1 (38.53) Henrik Marklund (Adam Johannson Byström, Hannes Lindström), 2-2 (41.27) Oliver Nilsson (Adam Persson), 3-2 (43.34) Adam Byström Johansson (Henrik Marklund)

Domare: Stefan Johansson.

Skott: 31–23 (8–7, 10-9, 13-7).