Bois förlorade tät match

Det var en tight och jämn match med mycket känslor när Bois tog emot Troja i kvalserien mot allsvenskans andra omgång. Efter ett fullständigt målfyrverkeri de första tre minuterna så blev det sedan målsnålt och ställningskrig. Troja hade dock fått bäst utdelningen under första minuternas målkavalkad och kunde sedan hålla undan och vinna med 2-3 (1-2,1-1,0-0).

Bois fick annars en kanonstart med 1-0 redan efter 59 sekunder. Jesper Lindén bryter när Troja ska spela upp och pucken går till en helt ren Douglas Lögdal som från tre meters håll drar upp den i Trojamålvakten Wictor Ragnewalls plockhandskryss. En riktigt kalldusch för Troja givetvis, men det skulle bli ombytta roller tämligen omgående. För med två minuter spelade så skjuter Daniel Törnros Karlsson ett skott långt uppifrån sargen vid blålinjen och skottet hittar förbi en Tobias Sandberg som inte fick den bästa inledningen på matchen. För bara ytterligare en minut senare så kommer också 1-2. Kevin Karlsson bryter pucken vid sargen, kliver in ett par meter och drar upp den över Sandbergs axel. Bois repar dock snabbt mod och under ett powerplay minuten senare så är man nära att kvittera två gånger om. Såväl Simon Eriksson som Joonas Alanne serveras pucken helt rena precis framför Trojamålet men Ragnewall gör två jätteräddningar. Och när Bois sedan blir fulltaliga är man åter igen nära att kvittera när Tobias Björklund hittar en framstormande Jesper Lindén som styr pucken förbi Trojamålvakten, men i stolpen. Mot slutet av perioden så tar Troja över taktpinnen mer, och man har några långa anfall på Bois, men de riktigt klara lägena skapas inte.

Bois har också ett jätteläge att kvittera precis i inledningen av den andra perioden när Ragnewall går långt ur målet för att slå pucken i rundeln, men han slår den inte bättre än att den tar i målet och Philip Elgestål är vesslesnabb, tar pucken och ska trä in den i det öppna målet. Då slänger sig Ragnewall och fäller honom och det blir inget mål. Bois vill ha straff, men domaren nöjde sig med en tvåminutare för den förseelsen. Efter det är det Troja som tar över och efter en spelvändning så gör man också 1-3. Jesper Emanuelsson är det som ger Troja tvåmålsledningen. Det blir mer och mer känslor i matchen, och mitt i den andra perioden så brottar Erik Olsson och Linus Andersson bakom Trojamålet och båda åker på matchstraff. Det gör att Bois väljer att gå ner på tre kedjor och det gav en omedelbar effekt. Bois fick väldigt bra tryck och långa anfall och det är väldigt logiskt att Jesper Lindén kan reducera till 2-3 med ett fint skott där Douglas Lögdal skymmer målvakten förnämligt.

Att det är Bois som måste jaga och Troja som kan spela på ledning märks sedan tydligt i den tredje perioden. Troja spelade tight i mittzonen och sarg ut eller icing så fort Bois fick tryck och det gjorde det svårt för Bois att få riktigt tryck i anfallsspelet. Troja var också ytterst nära att utöka till 2-4 efter en mycket märklig sargstuds som friställde en Trojaspelare rakt framför Sandberg. Han valde att passa och avslutet kunde då räddas av en uppoffrande Lukas Söderlund som slängde sig och täckte skottet. Med 2½ minut kvar så tar Bois ut Sandberg och spelar med en man mer. Man får också bra tryck, men det är först i slutsekunderna man är riktigt nära en kvittering. Lögdal hittar då Alanne med en genomskärare och finnen skjuter direkt, men får inte upp pucken tillräckligt utan ett utsträckt benskydd kan rädda det annars tillspillogivna målet.

Efter slutsignalen blev det bråk där två Troja och två Boisare fick matchstraff, men av det lindrigare slaget, vilket innebär att alla kan vara med nästa match. Det gäller också Erik Olsson.

En tung förlust där två lite för lättvindiga mål i inledningen ställde till det för Bois. Annars stod man väl upp och kunde mycket väl ha kvitterat. Nu vann Hudiksvall mot Nybro, vilket gör att det ännu inte är kört för Bois. Seger på lördag mot Hudik och man är fortfarande med i racet.