Spel mot Boden borta i Hockeyettans Grundserie Norra

Alla föreningar i Hockeyettan Norra förutsätter att Boden omgående vidtar rättelse och anpassar sig till gällande tävlingsbestämmelser och övriga bindande avtal som ligaorganisationen Hockeyettan träffat. I dagsläget gäller att så länge Boden står utanför samarbetet med övriga klubbar utgår ett skadestånd till ligans stora sponsor ATG utöver sedvanliga kostnader för att genomföra en match på bortaplan. Detta är helt orimligt och kräver en rättelse från Bodens sida.

Om Boden inte snarast vidtar rättelse har Piteå Hockey för avsikt att till Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyettan sänd

a en begäran om att vår bortamatch mot Boden den 22.10 flyttas till ett senare datum. Vi utgår ifrån att SIF inte kommer att utfärda några som helst sanktioner mot Piteå Hockey eller andra klubbar som begär att deras bortamatcher mot Boden ska senareläggas.

Vår upplevelse är att det finns en stor överensstämmelse mellan klubbarna i den norra serien om att inte spela matcher på bortaplan mot Boden så länge de inte ansluter sig till det avtal som gäller för alla föreningar som spelar i Hockeyettan.

För den Södra serien gäller motsvarande vid spel på bortaplan mot Karlskrona HK som också de valt att stå utanför bindande avtal. Många föreningar som spelar i den Västra och Östra serien har också uttalat att de inte kommer att spela bortamatcher mot Boden och Karlskrona vid händelse av att de möts senare under säsongen så länge de inte anslutit sig till Hockeyettan.

Piteå Hockey uttalar även sitt fulla stöd för Örnsköldsviks HF:s beslut att inte spela sin bortamatch mot Bodens HF under den gångna helgen.

För vårt A-lag gäller att så länge inte annat meddelas planerar de sin verksamhet som om serien ska genomföras enligt fastställd spelordning.

PITEÅ HOCKEY CLUB