Dalens rivstart bäddade för seger mot Borlänge HF

HC Dalen fortsätter att rada upp segrar i den västra serien. Ikväll kom ännu en då Borlänge besegrades med 5-3 på Smedjehov.

HC Dalen pratade om att man ville komma ut hårt och sätta avtryck redan från första nedsläpp. Något laget verkligen lyckades med då Norrahammarslaget kanske gjorde sin bästa period på säsongen. Kalle Holm gav bara minuten in i matchen hemmalaget ledningen och strax därefter var det Colton Kalezic tur att hitta nätmaskorna. Gästerna fick dock mot slutet av perioden in en reduceing.

Även i den andra perioden öppnade hemmalaget starkt och helt plötsligt stod det 4-1 på tavlan efter mål av Hugo Rostedt och Oliver Wallqvist. Men lika bra som hemmalaget startade matchen lika dåligt avslutade dom period nummer två. Där gästerna fick in två puckar och gjorde match av det hela igen.

Dalen hade dock inte några större svårigheter att hålla gästerna på utsidan och Kristian Røykås-Marthinsen stängde matchen med sitt 5-3 mål och Dalen bärgade ännu en trepoängare i den västra hockeyettan.