Segertåget rullar vidare

HC Dalens start i allettan har varit minst sagt bra med tre raka segrar. Men i matchen mot Skövde fick man allt slita mot slutet för att addera ännu en seger till kontot.

Första perioden skulle sluta mållöst lagen emellan utan det var först i andra perioden som målen började trilla in. Erik Thorwalls som var tillbaka från sjukdom gjorde första målet i matchen, därefter sköt Alex Ek Dalen till en 2-0 ledning. En ledning som Skövde både reducerade och kvitterade innan perioden var slut.

– Det blev lite svettigt på slutet när Skövde låg på hårt för att få in en kvittering, men vi lyckades reda ut det och vinna efter att hela laget krigat, säger Erik Thorwalls, till Jönköpings-Posten.

Andra perioden blev en minst sagt svettig historia för gästande Dalen som fick svettas för poängen. Kalle Hult sköt gästerna till en ledning, en ledning som dom fick slita ordentligt för då det bjöds på flertalet utvisningar. Men Dalen höll undan starkt och lyckades till slut bärga tre poäng mot Skövde.

FAKTA:

Skövde IK-HC Dalen 2-3

(0-0, 2-2, 0-1)

Första perioden: –

Andra perioden: 0-1 (0.31) Erik Thorwalls (Alex Ek). 0-2 (7.42) Alex Ek (Erik Thorwalls). 1-2 (12.42) Alexander Ternblad (Max Kardevall/Erik Möller). 1-2 (12.429 Alexander Ternblad (Max Kardevall/Erik Möller). 2-2 (16.56) Anton Lundmark (Alexander Henriksson).

Tredje perioden: 2-3 (8.07) Kalle Hult (-).

Utvisningar, Skövde: Max Kardevall 2+2, David Lundmark 2, Jonathan Ström 2, Axel Abrahamsson 2.

Utvisningar, HC Dalen: Gustav Salmi-Lilja 2+2+2, Oliver Wallqvist 2, Linus-Jacob Hjalmarsson 2, Sebastian Ehrenflod 2, Felix Wermelin 2.

Skott: 24-18 (7-2, 9-7, 8-9)

Domare: Jesper Karlsson, Sebastian Persson/Samuel Nordqvist

Publik: 1.027 i Billingehov.