Dalen vände och vann mot Karlskrona

Efter två förluster så var Dalen ute efter revansch och ville studsa tillbaka på vinnarspåret igen, när man under lördagen åkte till Karlskrona. En match Norrahammarslaget vände och vann på stopptid.

Ja det var ett minst sagt laddat lag som satte sig till bussen för match mot Karlskrona under lördagen. Dalen som hade en del frågetecken i truppen lånade till matchen in Robin Uhr som har Dalen som moderklubb samt trotjänaren Anton Johansson med åtta säsonger i klubben.

Första perioden slutade med en 1-0 ledning till hemmalaget efter mål av Johannes Nilsson assisterad av bland annat veteranen Alexander Bergström. Den sistnämna skulle senare göra 2-0 till hemmalaget och Dalen såg ut att snuvas på poängen denna eftermiddag.

– Vi fick inte riktigt utdelning på våra lägen samtidigt som vi kanske saknade de där riktiga heta chanserna. Men vi vann kampen på isen och tävlade ner motståndaren, säger Gustafsson till jp.se

Men bortagänget ville annat och Anton Johannesson reducerade till 1-2 i powerplay och senare skulle Erik Thorwalls åter hålla sig framme och sköt in kvitteringen. Alex Ek avgjorde sedan matchen i förlängningen och sköt två sköna poäng till Dalen.

Karlskrona HK–HC Dalen 2–3 e.f (1–0, 0–0, 1–2, 0–1)

Första perioden: 1–0 (15.33) Johannes Nilsson (Alexander Bergström, John Henrion)

Andra perioden: –

Tredje perioden: 2–0 (10.46) Alexander Bergström (Roope Reini, Johannes Nilsson), 2–1 (14.12) Anton Johannesson (Alex Ek, Karl Smedberg), 2–2 (16.46) Erik Thorwalls (Kalle Holm)

Förlängningen: 2–3 (03.31) Alex Ek

Skott: 22–34 (8–12, 5–11, 8–8, 1–3)

Utvisningar, KHK: 4×2. Dalen: 3×2