Inför omgång 2 i kvalet till Hockeyallsvenskan

Då är det dags för omgång två i kvalserien till Hockeyallsvenskan i eftermiddag. I omgång ett vann Almtuna, Kristianstad och Vita Hästen. Just Kristianstad och Vita Hästen möter varandra nu i omgång 2. Övriga matcher är Hudiksvall mot Almtuna och Tranås mot Boden.

Hudiksvall – Almtuna
Hudiksvall var nära en skräll borta mot Vita Hästen i premiären men två produktiva minuter för Norrköpingsgänget satte stopp för det. Nu tar man emot Almtuna som vann med klara 6-1 mot Tranås i sin premiär. Uppsalalaget visade upp ett frejdigt anfallsspel under den första halvan av matchen.

-Vi har en bra känsla.Vi tycker att vi gör en bra bortamatch.Vi vet att Almtuna är ett bra lag.Viktigt att studsa tillbaka. Hemmamatcherna viktiga att vinna.Vi räknar med fullsatt Glysis, säger Hudiktränaren Lars ”Lillis”Lövblom.

-Vi har tränat kort och intensivt igår och lagt upp matchplanen inför Hudiksvall borta.Känslan är god efter gårdagens premiärmatch där vi får en riktigt genomkörare av Tranås, vi fördelar bra med istid på alla spelare och laget är inne i kvalserien på ett bra sätt. Hudiksvall är ett tight lag med skickliga spelare som är duktiga i special teams. Många erfarna spelare i deras lag som spelat många och viktiga matcher så vi har respekt för deras rutin och kunnighet i spelet, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Tranås – Boden
Tranås och Boden är två lag som förlorade i premiären. Därmed blir dagens match väldigt viktig om man vill hänga på i kvaltabellen. Tranås avslutade matchen mot Almtuna på ett bra sätt och Boden var i allra högsta grad med i matchen mot Kristianstad. Räkna med en tät och jämn match i eftermiddag.

-Vi tränade en kortare träning idag och tycker att det ska bli inspirerande att spela mot Boden imorgon.Vi vet att det är ett starkt lag som spelar ganska fysiskt så det kommer bli en härlig lördagsunderhållning i Tranås mellan två bra lag, säger Tranåstränaren Karl Helmersson.

-Vi har givetvis konsoliderat oss och gått vidare. Tiden är begränsad och vi känner oss privilegierad att få en ny chans i morgon mot ett igen spelskickligt och skridskostarkt lag, säger Bodentränaren Robert Nordberg.

Kristianstad – Vita Hästen
Kristianstad var det enda av Hockeyettanlagen som vann i premiäromgången. Man vann borta mot hemmastarka Boden med 4-1. Idag väntar Vita Hästen som i torsdags nollade Hudiksvall hemma i ”Himpan”.

-Känslan är bra alla är hela och friska så det blir förmodligen några små ändringar från förra matchen. Hästen är ett relativt defensivt lag som försöker spela med press över hela banan. Det gäller för oss att vara redo och driva upp tempot i matchen, säger Kristianstadstränaren Mikael Gath.

-Jag tror att det kommer bli en fartfylld match med bra inramning. För oss krävs en bättre insats än senast om vi ska plocka poäng i eftermiddag. Jag tror att senaste matchen gjort oss gott, fått upp matchtempo i kropparna, säger Vita Hästens tränare Fredrik ”Grizzly” Eriksson.

/Mats Tjernström

Foto: Peter Scott