Hellgren redan ”som hemma” i Hudik

Fotograf: Lars Gösta Larsson

Hudik Hockey har en uttalad målsättning att bli ett lag som angår hela Hälsingland. I den satsningen ingår därför också att HHC ska försöka knyta till sig inte bara unga spelare direkt ur egna led utan också talanger med rötter från övriga delar av landskapet.

I årets spelartrupp finns inte bara sju spelare med direkt ursprung i HHC eller som tagit vägen till a-lagstruppen via juniorhockey i föreningen utan också en ”hemvändande” hälsing.

Det är #26 Mathias Hellgren som spelat juniorhockey i både Alfta och Bollnäs och som spelade i div.2 för Alfta redan som 17-åring. Därefter blev det två säsonger med J20-spel i Mora innan han valde Valbo och två säsonger i HockeyEttan.

Förra säsongen ingick Mathias Hellgren i Nyköpings nysatsning där han snittade över en poäng per match med sina 11 mål och 20 assists på 30 matcher.

På torsdag spelar han sin andra träningsmatch för HHC när topprankade Östersund från norra HockeyEttan kommer på besök.

– Och jag känner mej redan som ”hemma” här i Hudik. Man är ju trots allt hälsing och det är kul att komma tillbaka till landskapet, säger Mathias.

– Allting har varit positivt så här långt. Jag tycker att vi har tränat på bra och att vi hela tiden tar steg framåt, konstaterar 23-åringen, som HHC-tränaren Per Ljusteräng hittills har placerat som center mellan #29 Jesper Wiberg och #61 Alexander Pettersson.

– Vi hittar varandra bättre och bättre och vi har också tränat mer spel och spelmoment än vad vi gjorde i Nyköping, berättar Mathias, som beskriver sig själv som en spelare som tidigt vill ha pucken när spelet vänder mot offensiv.

– Jag strävar efter att vara en byggsten för det offensiva spelet, som jag förbättrade förra säsongen när jag fick mer speltid och större förtroende i Nyköping, säger han.

Mathias Hellgren är för övrigt kusin med Martin Hellgren, som spelade en säsong i HHC innan han vände hem till Alfta.

– Jag trivs bra med den bostad jag fått och nu skulle jag bara vilja hitta ett lämpligt jobb på deltid. Det kan bli lite segt om man bara har hockeyn att tänka på. Det är bra om man har ett jobb som gör att man kommer upp på morgnarna, menar Mathias Hellgren.

När det gäller matchen mot Östersund så är det klart att #10 Jonas Lindström inte kommer att spela. Jonas har råkat ut för en axelskada i samband med träning och blir troligen borta åtminstone ett par veckor.

– Men det är nog inte så farligt som vi först trodde. Jag har gått igenom en röntgenundersökning och den visade inte på några skelettskador. Jag har haft riktigt ont men det är förhoppningsvis bara en skada som kräver lite vila och rehab, konstaterar HHC-kaptenen.

Skribent: Lars Gösta Larsson

Matchen kan du se LIVE här