Tung förlust mot Mariestad

Nybro Vikings inkasserade en tung förlust mot Mariestad under onsdagskvällen. Inför storpublik vann bortalaget med 2-3.

Under onsdagskvällen spelades den sista omgången i Allettan Södra när Nybro Vikings gästades av Mariestad BoIS i Liljas Arena. Det var en riktig publikfest när hela 2 231 personer bänkade sig för en match där Nybro vid vinst kunde ta hem seriesegern och på så sätt kvalificera sig för Hockeyettan Finalen.

Den första perioden inleds ganska avvaktade från båda lagen och det är ett ställningskrig mellan två jämna lag. Mariestad äger mer puck och skjuter många skott utifrån som Robin Johansson i Nybromålet inte har några som helst problem med. När bortalaget sedan drabbas av en utvisning så är det Nybro som gör kvällens första mål genom Fabian Ilestedt inför en högljudd hemmapublik. Kvitteringen kommer dock väldigt snabbt genom Mariestads Simon Ericsson till 1-1 som också blir periodens slutresultat.

Den andra perioden blir också den en jämn historia med lägen åt båda håll, det är dock två lag som har stor respekt för varandra och det leder vissa gånger till ganska avvaktande spel. Det blir ett mål i den andra perioden och det står gästernas Douglas Lögdal för till 1-2, det målet kommer dessutom när Nybro spelar powerplay.

I den tredje perioden kommer Nybro ut starkare än de två tidigare perioderna, man forcerar för en kvittering men mitt i den forceringen kommer ett misstag i egen zon och 1-3 är ett faktum. Nybro reser sig dock och i powerplay reducerar man till 2-3. En kvittering till 3-3 är bara en ramträff bort men Mariestad håller emot och vinner med 2-3 vilket gör att Nybro åker ner till en femteplats i tabellen.

I och med femteplatsen i Allettan Södra kommer Nybro Vikings att gå in i Playoff ett nästa vecka. Speldagar är borta på tisdag 25 februari och hemma på fredag 28 februari. Vid en eventuell tredje match så spelas även den i Liljas Arena på lördag den 29 februari.

Matchfakta

Nybro Vikings–Mariestad BoIS 2–3 (1–1, 0–1, 1–1)

Målen: 1-0 (17.43) PP1 Fabian Ilestedt (Sebastian Borg, Kalle Hult), 1-1 (18.39) Simon Ericsson (Adam Willig, Ludvig Collberg), 1-2 (33.46) SH1 Douglas Lögdal (Jim Jakobs), 1-3 (17.23) Jesper Lindén (Lucas Larsson), 2-3 (52.16)PP1 Jonathan Augustin (Fabian Ilestedt, Sebastian Borg)

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 19–30 (4–14, 6–10, 9–6).

Publik: 2 231.