Nytt tränarpar för J18/J20

Tränarparet för juniorlagen säsongen 21/22 är nu spikat och vi ger er Martin Åkesson och Mikael Friberg. Martin kommer att vara huvudansvarig för J18 och Mikael blir huvudansvarig vårt J20-lag.

Mikael Friberg som förra säsongen spelade i Hockeyettan med KHC är en stor kulturbärare och betydelsefull rekrytering för klubben. Med över 300 matcher i Kalmar HC blir Mikael en viktig kugge för vår satsning på junior.

Martin Åkesson går nu in på sin andra säsong som headcoach för J18. Martin kom som spelare från rivalen Nybro Vikings och blev tidigt en viktig spelare och lagkapten på resan mot hockeytvåan.

Mikael Friberg om tankarna att bli J20-tränare:
”– Det ska bli roligt och inspirerande att bygga upp något nytt igen. Sedan kommer det att bli en bra utbildning för mig. Att dessutom göra det här ihop med Martin, plus att det är ett gäng killar födda 02-03 som jag tränade i ungdomsåldern, som nu är tillbaka gjorde valet mer motiverande att tacka ja. Jag har även haft en bra dialog med Stolt om situationen och kommer att ha både honom och Tuurala som lite bollplank.”

Martin Åkesson om tankarna om ytterligare ett år med KHC J18:
”-Det är spännande att arbeta med människor, utveckling och utbildning är något jag brinner för. Jag längtar till säsongsstart då vi har många spännande spelare som kommer spela i Kalmar HC junior kommande säsong. Framför allt har vi ett spännande koncept som jag tror mycket på! Jag är stolt över att vara en del av KHC junior!”

Junioransvarig David Myrinder om att signa Friberg och Åkesson:
”-Vi har nu ett stort intresse för junior i Kalmar HC. Att nu till hösten kunna få bjuda på juniorhockey både med J18 och J20 är något som gör oss stolta. Martin har sedan han kom in som ledare i Kalmar HC gjort skillnad. Friberg med sin historia runt hockeyn i Kalmar kommer att göra att vi växer och bidra med mycket ”Ansvar-Glöd-Hjärta”.
Nu jobbar vi vidare med våran sommarträning. Vi önskar er välkomna till nya hallen till hösten för att få avnjuta en korv och se på Kalmar HC J18 och J20 på isen.”

För Kalmar HC är det en stora ära att få ett tränarpar av denna digniteten och en viktig del på vår resa där vi bygger en ny framtid.