VH-truppen är samlad – säsongen är igång

Under måndagen drog Vimmerby Hockey igång säsongen 21/22 på allvar. Många nya ansikten, många som laddat bra under sommaren och där alla är sugna att gå på is nästa vecka. Det var lite av helhetsintrycket under måndagens upptakt. 

Nye head coachen Staffan Lundh har installerat sig i tränarrummet i Vimmerby Ishall. Tillsammans med det fysiska/medicinska teamet med Rickard Söderlund och Emma Kostenius i spetsen inleddes dagen med fystester.
Att döma av de inledande fystesterna ser det väldigt bra ut. Truppen har gjort en stark sommar. Under måndagen trycktes det på styrka och spänst. Senare i veckan väntar mer kondition- och uthållighetstester.

Samtliga spelare är på plats, sånär som på kanadensaren Todd Winder (anländer på onsdag) och nyförvärvet från Mariestad, Philip Elgestål, som ansluter till truppen på lördag. Även nye assisterande coachen Nico Surenkin saknades under måndagen, men han anländer till Sverige och Vimmerby nästa vecka.
Däremot finns den finska spelartrion Aku Alho, Tatu Kokkola och Niki Koskinen på plats. De anlände till Vimmerby under söndagskvällen.
– Det känns bra att vara här och komma igång med träningen direkt, säger Aku Alho.
Alla de tre finska importerna känner till varandra sedan tidigare. Tatu Kokkola och Niki Koskinen spelade i samma finska ligalag, IPK, under föregående säsong medan Aku Alho representerade Kiekko-Espoo.
– Det är första gången som vi spelar i en utländsk liga, och det känns som en bra erfarenhet för att utvecklas ytterligare som spelare, säger Tatu Kokkola.
Staffan Lundh summerade första dagen lite kort: 
– Skönt att komma igång, det har man längtat efter ett tag nu. Kul att träffa alla nya ansikten. Första veckan handlar om att se var vi står fysiskt, och sedan drar vi igång på allvar och drar upp riktlinjerna nästa vecka när vi går på is, säger han.
Planerad ispremiär för Vimmerby Hockey är på måndag eftermiddag.