Glada miner vid revanschen mot Sura

Vallentuna reste till Surahammar och eftermiddagens retur möte och det slutade med vinst 2-3 efter 1-0,0-2,0-1.

Vallentuna kom från en bra träningsvecka och dessutom med matchen mot Väsby i benen. Första perioden var Vallentunas, man vann skotten, 11-4men det var inte de vassa avsluten och Otter i Sura kassen fredade sig och laget bra. Målet som Sura gjorde kom genom ett litet misstag i egen zon av Vallentunas Jim Jakobs som snappades upp och målet gjordes av Samuel Ander och 1-0 stod det på tavlan när man gick till period vilan.

I den andra perioden var det böljande spel åt bägge håll men Vall

entuna kändes ändå lite tyngre och smartare i sitt spel i egen zon och när man kom till anfall så var det med flera alternativ. Men det var inte tillräckligt bra så Vallentuna tog TO och direkt på nedsläppet efter den så kom kvitteringen genom Viktor Trojmar som blev framspelad i boxen och kunde sprätta in pucken otagbart. Sedan ökade Vallentuna trycket mot Sura kassen och Finn-Olsson gjorde sitt tredje mål på försäsongen och visar hur nyttig han är och skottet kom dolt och med trafik framför Otter i kassen. Perioden sluta 0-2.

I den tredje fick Sura tidigt ett bra 2 mot 1 läge som Henze förvaltade bra och satte bakom en bra spelande Jirhage som fick kapitulera för andra gången denna eftermiddag. Matchen stod och vägde och med 3 minuter kvar av matchen avgjorde Vallentuna i PP genom Oskar Söderberg på en backhand visp snyggt i mål och avgjorde matchen. Sura plockade keepern i ett sista försök men Vallentuna stod tight och höll Sura ute i hörnen och de fick aldrig riktigt läget.

Finns delar som man skall ta med sig från denna match i fortsättningen och nu återstår det två veckor till premiären. Två träningsmatcher återstår, onsdag mot Väsby hemma och sedan 29/9 mot Lindlöven borta.