Matchen mot Boden är flyttad

Den match som var planerad att spelas idag mot Boden HF är flyttad till ett senare datum.
Nytt speldatum är ännu inte fastställt.
Det bör noteras att vi begärt att matchen ska flyttas. Vi spelar gärna mot Boden HF, ett bra hockeylag med höga ambitioner.
Skälet till begäran om matchflytt är att ÖHF inte kan fortsätta riskera de helt nödvändiga intäkter vi har genom de samarbetsavtal som klubbarna i Hockeyettan gemensamt tecknat.
Osäkerheten kring hur vår ekonomi påverkas av den pågående tvisten är alldeles för stor. Vi har fått känna på hur det negativt påverkat oss tidigare säsonger, och vi har helt enkelt ingen möjlighet att låta det ske igen.

Vår uppfattning är att om man är medlem i en organisation/förening så har man att följa de stadgar och regler som organisationens/föreningens medlemmar i demokratisk anda har fattat. Att bidra till att detta inte följs känns helt enkelt inte rätt.
Boden HF bryter mot paragraf 2:1 i tävlingsbestämmelserna genom att man sänder sina matcher utan tillstånd. Dessutom säger paragraf 6:1 i tävlingsbestämmelserna att det krävs att man är medlem i respektive series ligaorganisation.
Boden HF vägrar att följa de demokratiskt fattade beslut som medlemmarna i vår ligaorganisation fattat. Detta innebär stora, negativa, ekonomiska konsekvenser för oss som klubb och därför begär vi att matchen mot Boden HF skjuts fram till dess att Boden HF följer gällande tävlingsbestämmelser och agerar i enlighet med de paragrafer och regler som ligaorganisationens medlemmar gemensamt beslutat.

Vi hoppas kunna få ett nytt speldatum för matchen mot Boden HF inom kort.