Vallentuna tog en poäng med sig i hemmamötet mot Enköping

Vallentuna tog emot Enköpings SK som startat serien med en vinst och två förluster och hemmalaget har tre raka förluster mot sk H-lagen i serien.

Vallentunas kalkylering var att ha tagit 3 poäng på de tre första matcherna så därför var kvällens match en match där vinst var gameplan. Men som ni vet kan man inte beställa vinster och så ej heller i denna match.

Enköping startade första perioden starkast och var i 0-2 ledning när halva perioden var spelad. Vallentuna rätar upp sig och har ett antal läge att reducera med ställningen står sig perioden ut.

I den andra perioden är det Vallentuna som tar kommandot och efter 2.27 kommer reduceringspucken genom Erik Aterius första mål i Vallentuna dressen på assist av Anton Larsson och Oskar Carlsson. Det var just denna kedjan som rev och slet och fick utdelning. Men sedan slarvar man på egen blå och de goda vanorna sitter inte där och genast släpper man till för Ludvig Wallin och Niklas Reglius som kan sätta 1-3 pucken.

Så här sa Mikael Österblom i intervjun i andra perioden:

Ni dominerar i andra perioden men varför kommer inte pucken in i mål?

-Dominerar tycker jag inte vi gör så mycket men vi har momentum men så slarvar vi på linjerna och vi talar dagligen om de goda vanorna, gör inte som vi ska och då är vi inte förtjänta av att göra 2-2.

Vad skall ni göra framåt?

-Vi har gjort om ganska mycket inför varje match och prövat nya kedjor, så igen i denna matchen och de som har känts hetast hitills har varit Larsson-Carlsson-Aterius.

I den tredje perioden får Vallentuna med sig några viktiga utvisningar och tar sig sakta men säkert in i matchen genom ett antal spelare däribland Lucas Torstensson, det offensiva backlånet från Almtuna och i PP hittar man liret med Aterius-Kruger-Carenfelt-Finn Olsson och reducering till 2-3 genom mål av Carenfelt och strax efter kvittering till 3-3, återigen Carenfelt det också i PP. Då kändes det som att Enköpings tränare Christofer Eriksson ville annat med sina gubbar. Skönt för Vallentuna att få igång PP spelet och Carenfelt visar hur viktig han kan vara för laget.

Period 3 slutar 3-3 och det blir förlängning där Vallentuna är närmast inledningsvis men sedan blir det en målvaktstavla av Lauri i Vallentuna kassen då han åker ut för att bryta pucken men Daniel Andersson hinner precis före och kan styra in 3-4 och 2 poäng till Enköping.

Vallentuna får ta med sig att man tog sin första poäng,  och är fortsatt 100% i BP. Nu väntar ännu en tuff match borta på fredag mot Wings som slog ned självaste storfavoriten Väsby med 5-3.