Vikings besegrade efter svag insats i derbyt

Nybro Vikings förlorar derbyt mot Kalmar HC med 1-2 under fredagskvällen i Liljas Arena.

Under fredagskvällen spelade Nybro Vikings hemmamatch tillika derby i Hockeyettan mot Kalmar HC i Liljas Arena. Det var en härlig inramning och en nästintill fullsatt Liljas Arena då hela 2 327 var på plats, fantastiskt! I den första perioden blir det en jämn tillställning med några vassa chanser åt båda hållen. Bortalaget är ettriga och jobbar hårt på hemmalagets backar. Kalmar får till några långa anfall genom perioden. Nybro är dock det laget som har de vassaste målchanserna, den hetaste kommer i slutsekunderna av perioden men Kalmars målvakt gör en fin räddning och håller ställningen till 0-0 efter första 20 minuterna.

I mellanakten får bortalaget in den vik

tiga ledningspucken till 0-1 några minuter in i perioden när Nybro står på hälarna. Nybro får inte till spelet i perioden och Kalmar är det bättre laget. Även 0-2 kommer och det när bortalaget spelar powerplay. Nybro får sedan en gratisbiljett tillbaka in i matchen när bortalaget får ett matchstraff med dryga fem minuter kvar av perioden, det blir spel i både 5-4 och 5-3 när bortalaget får ännu en utvisning men Vikings powerplay lämnar väldigt mycket att önska.

I den tredje perioden får Nybro chansen på nytt i powerplay några minuter in i perioden, denna gång utnyttjar de det numerära överläget och Eero Savilahti sätter dit 1-2. Vikings försöker hitta in med kvitteringspucken resten av perioden och skapar några vassa chanser men den där riktiga slutforceringen uteblir och det blir en tung förlust i derbyt.

Nybro Vikings spelar nästa match redan på söndag den 17 oktober mot Hanhals IF i Liljas Arena, nedsläpp kl. 16.00. Köp din biljett här!

Nybro Vikings – Kalmar HC 1-2 (0–0, 0–2, 1-0)
Målen: 0-1 (23.42) Jesper Sellin (Filip Nordström), 0-2 (35.13) PP1 Oliver Östergren (Marcus Von Der Geest, Viktor Crus-Rydberg), 1-2 (46.55) PP1 Eero Savilahti (Lukas Macklin, Niklas Dahlberg)
Skott: 31-32 (9-13, 11-12, 11-7)
Domare: Mikael Söderlund
Publik: 2 327
Halva Potten: Vinstnummer 1468 och Vinstsumma 10 040 kr