Tung förlust mot Vallentuna!

Wings kunde inte följa upp den fina insatsen mot Väsby i onsdags när man på fredagskvällen mötte Vallentuna hemma. Den från Almtuna inlånade forwarden Felix Carenfelt skulle visa sig vara den som avgjorde matchen för Vallentuna med 3+1.

Matchen börjar böljande med inget vidare skönspel från något håll. Efter 8.51 drabbas Wings av en utvisning, Niklas Larsson får en tvåa för tripping. 44 sekunder senare gör Felix Carenfelt kvällens första mål assisterad av Dennis Finn-Olsson och Måns Krüger. Wings tar sedan över något och efter 14.02 för Niklas Larsson 1–1, assisterad av Linus och Pontus Wernerson-Libäck efter en fin upprullning från egen zon. Första perioden slutat 1–1 och Wings vinner skotten med 9–8.

I andra perioden tar det bara 9 sekunder innan Felix Carlenfelt gör sitt och Vallentunas andra mål för kvällen, assisterad av Jim Jakobs och Måns Krüger. Wings tar sedan över mer och mer av spelet och efter powerbreak så är det nästan bara 1 lag på banan. Wings trycker på för fullt och ökar tempot mer och mer och efter 12.56 kvitterar Wings genom Christian Blomqvist framspelad av Marcus Karlsson och Rasmus Hedin. Wings radar upp mängder av målchanser men Alexander Jirhage i Vallentunas mål spelar bra i sin gamla hemmaarena.

Efter 16.20 tar Wings dock ledningen efter mål av Joel Linnander framspelad av Christian Blomqvist. Perioden vinns av Wings och skotten slutar 23–4 till Wings.

I tredje perioden kommer Vallentuna tillbaka alltmer och mer och Wings håller inte samma fina tempo som i slutet av andra perioden. Efter 5.19 drabbas Wings av en tveksam utvisning på Pontus Andersson. 28 sekunder senare kvitterar Vallentuna genom Dennis Finn-Olsson assisterad av Måns Krüger och Alexander Svarvén. Dryga minuten senare gör Felix Carlenfelt sitt tredje mål för kvällen till 3–4. Wings ökar tempot något men lyckas inte riktigt framför Alexander jirhage. Efter 15.11 gör Vallentuna 3–5 genom Oskar Söderberg assisterad av Alexander Svarvén och Lukas Paulsson. 17.49 tar Wings ut målvakten i ett försök att komma ifatt. Efter 19.34 gör Joel Linnander sitt andra mål för kvällen assisterad av Pontus Andersson och Pontus Wernerson-Libäck. Närmare än så kommer inte Wings och Vallentuna vinner matchen med 4–5. Skotten slutar 8–11 och totalt 40–23.

Snopen förlust för Wings som inte gör någon dålig match men som inte gör ”skit” jobbet varken framför eget mål och Vallentunas.