Propagandahockey när Borlänge åkte på hockeylektion

Bois bjöd på riktig propagandahockey och hade ledningen med hela 7-1 efter period ett mot Borlänge. Sedan gick Bois fokus ner i de sista två, men kunde ändå ta en övertygande 8-3-seger till slut (7-1,0-2,1-0).

Det var viktiga poäng på spel, efter Bois förlust senast mot Forshaga så låg Borlänge bara fem poäng bakom Mariestad på en sjundeplats. Vid en förlust för hemmalaget så hade Borlänge varit mindre än en seger bakom, nu hakade man istället av dem.

Att Bois inte var nöjda med effektiviteten i Forshagamatchen var tydligt, för det var med ett helt annat fokus man tog sig an denna match. Det var full fart redan från start och det tog bara 1,15 innan 1-0 föll. Simon Svensson sköt från blå och Erik Olsson åkte in framför kassen och lyckades styra in den förbi Oliver Norgren i Borlängekassen. Bara halvminuten senare får Bois spela boxplay, något man klarade av bra, och bara 44 sekunder efter man blev fulltaliga så satte man 2-0. Och det var ingen mindre än defensivbacken Johan Frick som kom i en två mot etta och avslutade själv med ett rappt handledsskott mellan benen på Norgren, som en riktig skyttekung. Bois fick nytt boxplay mindre än minuten senare och löser det än elegantare, och får sedan själva chansen att spela powerplay. Där visade man betydligt bättre klass än Borlänge gjorde i sina, för 3-0 kom tämligen omgående. Jesper Broeng peggade upp pucken till Jesper Lindén som drar in ett stenhårt skott i nättaket. Målen föll verkligen tätt, för 30 sekunder senare tröstmålar Adam Bäckehag på ett skott från blå som kanske Anton Malmborg skulle ha tagit då han var oskymd. Men Bois lät sig inte nedslås, för 1½ minut senare utökar de till 4-1. Bois nye amerikan, som gjorde sin första hemmamatch i Boiströjan, erövrar pucken i offensiv zon, och kommer fri och lägger en dragning och lägger in pucken iskallt vid sidan av Norgren. Och bara 14 sekunder senare så är det Lucas Larssons tur att smälla in 5-1. Jesper Lindén vinner pucken vid offensiv blå, går in några skär innan han lägger in den i mitten där Lukas direktskjuter in pucken i krysset. Sedan tog det faktiskt drygt två minuter innan också 6-1 kom. Ace Cowans gör då sitt andra mål för kvällen då han serveras mer eller mindre öppet mål på bortre stolpen av Jesper Lindén i powerplay. 7-1 är nästan identiskt, fast nästan än snyggare. Samma passningsläggare, samma målskytt, och Ace hade med andra ord gjort hattrick i sin första hemmamatch! Något mer mål blev det inte i den första perioden, även om flera högkaratiga lägen fanns, för Bois bjöd på riktig propagandahockey.

Sedan gick fokus ner av förklarliga själ. Visserligen hade man 4-5 frilägen i andra perioden, men utan att hitta rätt. Hitta rätt gjorde dock Borlänge två gånger. Första målet, 7-2, kom sedan Bois först rett ut ett långt 3 mot 5 spel, sedan ytterligare nästan 3 minuter med en man mindre, på ett jättebra sätt. Men så kommer ett fint pass till Ludvig Westerlund som från rätt nära håll kan dra upp pucken i nättaket, och vid 7-3 så hittar Emil Danerhag Casper Östberg ren på bortre stolpen.

I den tredje perioden så spelas matchen mest av känns det som, även om Bois bjuder på några snygga kombinationer och prestationer. Bland annat sick-sackar sig Gustav Lindberg igenom hela Lindlövenförsvaret innan han ren med Norgren avslutar, men Norgren vann denna kamp. Ett mål kom det dock att bli, och det är Oscar Tellström som får göra det på straff. Först kommer han fri men blir fälld, och på den efterföljande straffen så lägger han den perfekt i gubbhörnet till slutresultatet 8-3.

En riktigt skön seger med många bra besked. Bois visar att de kan spela en bländande ishockey, nye amerikanen Ace Cowans presenterade sig på bästa sätt, Johan Frick visar nya skills med mera med mera.

Nu väntar en ny tuff utmaning redan på söndag, då Bois reser till Lindesberg för att få revansch på Lindlöven. Kan de visa samma klass som i första perioden så ser det lovande ut för en ny seger!