Vinst hemma mot Segeltorp!

Det blev vinst i gårdagens kommunderby hemma mot Segeltorp och segersiffrorna skrevs till hela 6-1. Extra skön va segern då Segeltorp vunnit alla tidigare möten lagen emellan denna säsong.

Huddinge kommer ut bra i inledningen av matchen och tillbringar mycket tid i offensiv zon och får även med sig en utvisning efter ca 4 minuters spel. Men det första som händer i följande powerplay är att en Huddingeback snubblar när han ska ta emot pucken på offensiv blå och det leder till en kontring där bortalaget genom fint spel tar ledning med 0-1. Efter det är det återigen Huddinge som har taktpinnen och när ca halva den första perioden är spelad kommer utdelningen då Filip Runbjer kvitterar till 1-1 i spel 5 mot 4. Innan perioden är slut gör Huddinge ytterligare 2 mål, 2-1 kommer genom ett fint förarbete där Nils Strandberg Sarén är den som står för avslutet och 3-1 görs av Anton Kalte som styr in pucken efter en mycket fin passning av Björn Jonason och Huddinge kan gå in till första pausvilan med en skön 3-1 ledning.

I den andra perioden är det gästerna som kommer ut hetare och det slutar med att Huddinge tar time-out efter 5 spelade minuter. Perioden bjuder på 1 mål och det är hemmalaget som gör det genom Jonatan Asplund som med 6 minuter kvar av perioden i spel 4 mot 4 sätter sitt första mål för säsongen och det gör han efter ett fint förarbete av Daniel Liiv.

Den tredje perioden börjar ganska segt men innan den är slut bjuds publiken på två mål och det är Huddinge som gör båda, 5-1 genom ett friläge där Björn Jonason inte gör något misstag utan sätter pucken i nät och 6-1 görs av Anton Kalte som via ett direktskott gör sitt andra mål i matchen. Huddinge vinner alltså matchen med 6-1 och tar en fullt rättvis seger.