Förlust borta mot KRIF.

Gårdagens bortamatch mot KRIF slutade med en tung 3-2 förlust.

Matchen börjar bra för Huddinges del, då man ca 4 minuter in i matchen tar ledning med 1-0 i powerplay och målet görs av Marcus Collin som krigar in en retur. 1-0 står sig sedan perioden ut.

Den andra perioden blir inte alls lyckosam för Huddinge utan hemmalaget kan inom loppet av ca 3 minuter vända matchen till ledning 2-1 och det är även ställningen inför den sista perioden.

Tidigt i den tredje perioden kvitterar Huddinge till 2-2 och målskytt är Anton Nüth. Matchen ser sedan ut att gå till förlängning men med två minuter kvar av sista perioden drar Huddinge på sig en utvisning för slashing. Trots spel i boxplay skapar Huddinge med 40 sekunder kvar en riktig vass målchans genom Victor Ahlström men pucken vill inte in i mål och spelet vänder, där hemmalaget istället kan etablera spel i anfallszon och med 12 sekunder kvar avgör man också matchen genom att göra 3-2.

Det finns fortfarande trots denna tunga förlust goda chanser för Huddinge att knipa en slutspelsplats då det är tajt kring slutspelsstrecket.

Statistik ifrån matchen:

KRIF Hockey – Huddinge IK 3-2 (0-1, 2-0, 1-1)

Publik: 522 personer.

Nästa match spelas redan imorgon söndag 5/2 hemma i Björkängshallen mot Köping och pucken släpps klockan 16:00.