Hudik Hockey fortsätter klättra

Hudik Hockeys klättring i AllEttan norra fortsätter. På lördagen tog laget femte raka trepoängaren när Boden besegrades i toppmötet med 3–2 (3–0, 0–1, 0–1) och nu är man ny tabelltvåa.

Fotograf: Håkan Johansson.

Efter en trög inledning på serien har HHC sakta men säkert rört sig uppåt i tabellen och nu är man plötsligt tvåa i den jämna tabelltoppen där fyra lag – förutom HHC, Boden, Piteå och Väsby – alla har 21 poäng (HHC har dock spelat en match mer än övriga).

Förra lördagen vann HHC med uddamålet (4–3) över Boden på hemmais, och det blev även en uddamålsseger i HIVE Arena, en seger som gästerna lade grunden till under den första perioden. Visserligen inledde Boden med att träffa stolpen bakom HHC-målvakten #30 Isak Johansson, men sedan var det gästernas period.

Ledningsmålet kom i numerärt överläge där #29 Jesper Wiberg drog i väg ett skott som hemmamålvakten Jacob Carlsson verkade ha koll på, men den studsade på burväktarens högra axel och in i mål.

Sedan knackade #22 Johan Lindholm in 2–0 på en retur innan #16 Samuel Eriksson utnyttjade ett misstag i hemmaförsvaret och han hittade #48 Gustav Nielsen som med en backhand överlistade mål-Carlsson och 0–3 var ett faktum.

HHC hade även en fjärde puck inne i målet, men det dömdes helt riktigt bort eftersom #17 Marcus Linderborg tog sin högernäve till hjälp för att få pucken över mållinjen.

Boden kom ut till den andra perioden som ett betydligt hetare lag och det dröjde inte länge innan Robin Höglund kunde reducera till 1–3 genom att stöta in en retur från Isak Johansson.

Resterande delen av andra perioden kom mest att handla om utvisningar, men trots fyra tvåminutare för båda lagen blev det inga fler mål i mellanakten.

Hade sedan förre HHC-spelaren Linus Hedman gjort mål på sitt kanonläge i början av tredje perioden kunde gästerna fått en riktigt tuff utmaning. Men Hedman sköt utanför och HHC hade sedan bra koll på händelserna fram tills en annan före detta HHC-spelare – Max Wahlgren – satte fart. Han rundade hela försvarslinjen och elegant la han in 2–3 bakom Isak Johansson.

Boden fortsatte sin jakt på poäng, men ett tappert kämpande HHC kunde hålla tätt och vinna.

Nu fortsätter Norrlandstrippen ytterligare 30 mil norrut och på söndagseftermiddagen väntar tabelljumbon Kiruna i Lombiahallen, ett Kiruna som på lördagen tog sin första trepoängare i AllEttan när man besegrade Strömsbro med 7–4.

Du har väl inte missat Hudik Hockeys Vattenskoterlotteri där du har chansen att bland annat vinna en SEA-DOO TRIXX (värde 108 975:-)?
Gå in här för att läsa mer och köpa din lott.

Skribent: Christer Stridh.