Fartfylld hockey i Jössarinken – skyttekungen avgjorde för Nybro.

Två mål på 120 minuter. Mot Mörrum kom Nybro Vikings offensiv i gång. Till slut blev det straffseger med 5–4 efter att skyttekungen Fredrik Strömgren avgjort tillställningen.

Mörrum är ett lag med en vass offensiv. Det fick Nybro Vikings erfara i bortamötet i Jössarinken.

– Det var många blixtar från klar himmel. Tre av deras mål kom från ingenting, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell efter 5–4-segern.

Det var en händelserik match med två offensiva lag som hela tiden ville framåt. Nybro Vikings hade ledningen fyra gångar i matchen, men varje gång kom hemmalaget tillbaka.

I slutminuten av den tredje perioden hade Nybro Vikings en puck inne i mål, men domaren Robin Karlsson var bestämd och blåste bort målet.

– De påstår att det var offside i målgården. Men när jag pratade med domaren efter matchen var han inte lika säker. Jag ska kika på matchvideon och hoppas innerligt att det är offside, säger Tisell.

Efter en mållös förlängning kunde Nybro Vikings få med sig bonuspoängen. Fredrik Strömgren räddade Vikings kvar i straffläggningen och kunde även sätta den matchavgörande straffen.

– Vi är nöjda med jobbet i dag. Jag tycker att vår insats är skön och vi hade bra fart i spelet. Sedan är det ibland svårt att värja sig mot den typen av mål som de gjorde och styra resultatet, säger Mikael Tisell.

Med halva serien spelad ligger Nybro Vikings på en andraplats, två poäng bakom Troja/Ljungby.

Nu väntar en och en halv veckas uppladdning inför hemmaderbyt mot Kalmar HC den 2 november.

Mörrum–Nybro Vikings 4–5 (1–2, 1–1, 2–1, 0–0, 0–1)

Målen: 0–1 (01.00) Fabian Ilestedt (Fredrik Strömgren), 1–1 (10.53) Oliver Nilsson (Erik Hansson, Khalid Ibrahim), 1–2 (14.18) Alfred Andersson (Kalle Hult, Hampus Andréen), 2–2 (20.50) Alexander Molldén (Adam Ingvarsson), spel fem mot tre, 2–3 (26.30) Jonathan (Daniel Håkansson), spel fem mot tre, 3–3 (40.10) Tom Mäkitalo (Ahlbin Hernod), 3–4 (49.48) Hampus Andréen (Erik Lindström, Alfred Andersson), 4–4 (52.26) Adam Ingvarsson, 4–5 (avgörande straff) Fredrik Strömgren.

Skott: 30–28 (11–5, 7–11, 8–6, 4–5, 0–1)

Domare: Robin Karlsson.