ÄNTLIGEN KOM SEGERN!

Under den kalla höstkvällen den första november så hade 510 personer tagit sig till Lejonkulan. Och äntligen kom den efterlängtade segern på hemmaplan! En bra och fartfylld match med många mållägen från båda lagen, så slutade matchen i BHC’s favör med 5-2. Ett bra målvaktsspel av Tyringes Joakim Strandberg som fick mota mycket när boråsarna hade dansparty vid mållinjen. Så visst hade BHC likväl kunnat vinna med fler mål då hela laget presterade bra och alla visade spelglädje och kämparglöd. Extra roligt var det att se Skellefteålånet Markus Ruuskanensom hittade rätt direkt, 2 mål serverade han denna afton och hade bud på fler.

– Efter en veckas matchledighet så var det kul att se att det vi tränat på under veckan syntes tydligt genom hela matchen och vi höll ihop spelet under alla 60 minuter, något som vi har haft svårt med tidigare. Det vi bland annat har tränat på är spelet i anfallszon där vi arbetat med att skapa målchanser och jobba in pucken framför mål. Det är vi väldigt nöjda med. Vi visade bra lagmoral och alla spelare bidrog till en riktigt skön vinst. Vi tackar er i publiken för stödet och hoppas att ni kommer tillbaka nu på onsdag igen, säger Petri Mylläri och Christoffer Holst efter matchen.

Matchfakta

Slutresultat: 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)
Skott på mål: 45-25
Utvisningsminuter Borås: 8 (4 x 2 min)
Utvisningsminuter Tyringe: 6 (3 x 2 min)
Domare: Viktor Svensson
Pubilksiffra: 510

Målskyttar och assister:

Första perioden:
02:10 1-0 Linus Karlsson (Aleksei Sibirtsev, Roman Andrejev)
10:01 2-0 Philip Svensson (Henrik Eriksson, Joonas Huovinen)

Andra perioden:
05:28 3-1 Markus Ruuskanen (Martin Karlsson, Linus Karlsson)

Tredje perioden:
04:42 4-2 Ludvig Jansson (Mark Corbett, Aleksandr Ossipov)
16:50 5-2 Markus Ruuskanen (Martin Karlsson)

Redan nu på onsdag kl. 19:00 är det match i Lejonkulan igen! Då kommer topplaget Nybro Vikings på besök. Varmt välkomna då!