BHF ordnade storseger hemma mot Nyköping

Borlänge Hockey spelade under söndagseftermiddagen sin 7e hemmamatch för säsongen och hade såhär långt gått rent i sin hemmaborg.

Och det började riktigt bra även mot Nyköping. I lagets första byte så ordnade Daniel Nilsmats 1-0 i sin återkomst efter skada då han satte dit en retur från Daniel Fahlström i gästernas mål.

Men i bytet efter så var det kvitterat till 1-1 sedan backen Daniel Ohlsson hittat bortre kryss med ett skott som skymde BHFs Alexander Johansson en aning.

Ibland går det riktigt fort i hockey och publiken han knappt andas innan det var mål igen. Denna gång var det Jacob Thor som letade upp en retur och distinkt satte 2-1 till BHF. Minuten senare satte backen Marcus Björk igång ett anfall, tog en ny position framför mål, fick tillbaka pucken och satte 3-1. Då stod klockan endast på 5.35. En riktig pangöppning i Borlänge ishall.

Därefter avtog det lite och försvararna skulle se till att städa bättre framför kassen. 14.42 så skulle även periodens sista mål falla när Marcus Lindblom fick pucken, serverade Daniel Ohlsson som fick ett friläge och vid första krysset hittade han luckan bakom Johansson och reducerade till 3-2 med sitt andra mål för kvällen.

I mittakten fixade först Jonas Halvarsson 4-2 efter ett fint handledsskott. Sen skickade poängkungen Markus Persson in 5-2 i öppen kasse efter en retur.

Sedan fick lagen ett varsitt powerplay. Då gjordes det mål för båda lagen. Först reducerade Nyköping snyggt genom Anderas Maier innan Markus Persson på egen hand tröck sig in framför mål och elegant la upp pucken i bortre krysset fram till 6-3.

Matchen avgjordes definitivt i inledningen av den tredje perioden när Jacob Thor redan efter 28 sekunder hade överlistat Daniel Fahlström.

Dryga 5 minuter in i perioden fick BHFs Markus Persson ett matchstraff sedan han satt upp en armbåge i ansiktet på gästernas Viktor Jörnevik. De hade en intern uppgörelse men det var alltså tillslut Persson som tröttnade och tröck till. Efter att ha legat på isen länge så var Jörnevik dock inne på isen minuten senare så det verkade ha gått bra med Nyköpingsforwarden.

Då Persson också klagade på domslutet mot huvuddomare Andreas Wikström fick gästerna hela 7 minuters powerplay. Men BHF spelade kontrollerat i boxplay och hade inga svårigheter att klara av det långa numerära underläget.

skott totalt 33-38 (15-14, 12-10, 6-14)

domare Andreas Wikström

publik 211

3 nya poäng för BHF och fortsatt vinnare på hemmais. Efter segern klättrade BHF upp på en 2a plats i tabellen, 1 poäng bakom serieledande Mariestad.