Vikings vägrar förlora under ordinarie tid – straffade Tranås

Endast en förlust under ordinarie tid. Den sviten är intakt även efter bortamatchen mot Tranås AIF för Nybro Vikings del.

14 september. Det var då Nybro Vikings senast förlorade en match under ordinarie tid. I bortapremiären mot Kalmar HC vann rivalen med 3–2. Sedan dess har Vikings 17 raka poängmatcher i Hockeyettan södra.

Borta mot Tranås var sviten nära att spricka.

Nybro Vikings hade en 2–0-ledning efter en stark förstaperiod där Otto Henell och Alex Ek var målskyttarna.

Men i den andra perioden tappade Vikings lite av greppet, även om det spelmässigt såg ut som att Vikings hade kontroll.

Men fyra utvisningar, två efter att ha haft sex spelare på isen, satte sina spår. Med tre minuter kvar av den andra perioden reducerade ett desperat Tranås, som jagade poäng för att nå Allettan.

– Vi ställde till det för oss, och tog många utvisningar efter att ha gjort misstag. Vi tappade rytmen, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell.

Med reduceringen i ryggen kom Tranås ut ursinnigt i den tredje perioden. I mitten av den tredje perioden orkade inte Vikings stå emot längre. Inom loppet av två minuter gjorde Tranås två mål.

Tranåsmålen lyckades inte knäcka Vikings, som lyckades få till en slutforcering där man både tog timeout och tog ut målvakten Robin Johansson. Det gav effekt – med 50 sekunder kvar kunde Fabian Illestedt kvittera efter att ha blivit läckert framspelad av Fredrik Strömgren.

– Det var en skön grej när kom i underläge. Vi fick träna på att komma i underläge sent i matchen. Ta en timeout, snacka ihop oss och plocka målvakten. Det var nyttigt. Sedan målet..  de killarna har mellan varven en del annorlunda lösningar, säger Tisell.

Matchen gick till förlängning – där förre Tranåsliraren Viktor Lennartsson bjöd på en kvick soloshow och där pucken gled in mål  i samband med slutsignalen på förlängningen.

Efter lite domarkonferens valde domarna att inte godkänna målet.

–Det var mål. Pucken är på väg ut ur målet när signalen ljuder. Det är många i hallen som hade den beskrivningen.

I straffläggningen satte Alex Ek en tunnel på Tranåsmålvakten Fredrik Bergvik. Sedan räddade Robin Johansson fem raka straffar och ordnade bonuspoängen till Nybro.

Skön vinst för Vikings, som för första gången under hösten kunde ställa upp med ordinarie manskap.

På lördag eftermiddag väntar hockeyfest i Liljas Arena – då Troja/Ljungby väntar i ett laddat toppmöte. Inför matchen är Nybro Vikings tre poäng före rivalen från Kronobergs län.

Tranås AIF–Nybro 3–4 eft. straffar (0–2, 1–0, 2–1, 0–0, 0–1)

Målen: 0–1 (03.32) Otto Henell (Rasmus Johansson, Daniel Håkansson), 0–2 (18.54) Alex Ek (Viktor Lennartsson, Markus Palmberg),  1–2 (37.05) Oscar Karlsson (Petter Eklöf, Pontus Eklöf), 2–1 (50.15) Petter Eklöf (Fredrik Lindström), 3–2 (52.14) Pontus Eklöf (Fredrik Lindström, Petter Eklöf),  3–3 (59.10)  Fabian Ilestedt (Fredrik Strömgren). 3–4 Alex Ek (avgörande straff).

Skott: 36–24 (10–8, 9–5, 13–8, 4–2, 0–1).

Domare: Andreas Hagman.