Första nyförvärvet på plats

Tidigare idag förlängde Linus Ryttar kontraktet och nu står det klart vem som blir hans målvaktskompanjon. Det blir nämligen inte mindre än Sebastian Andersson som vi därmed hälsar varmt välkommen till Väsby Hockey.

 

Sebastian Andersson är en rutinerad målvakt som kommer från fem raka säsonger med Hammarby Hockey. Förutom det har han även erfarenheter från spel i Australien samt några vändor i USA. Den trettioåriga Sebastian har rikligt med erfarenhet men är ändå en riktigt ambitiös målvakt som hungrat över att få spela på högre nivåer. Vi i Väsby känner väl till ”Sebbe” efter han storspelat i princip varje gång vi mött Bajen och han är en lugn och trygg sista utpost som trots att han spelat i ett lag som aldrig tagit sig till Allettan, alltid haft fina räddningssiffror.

 

Vi tror att han är helt rätt man för att slåss om spaden med Linus Ryttar och såväl tror som hoppas att de kommer att sporra varandra till samma stordåd som Edvin och Linus gjorde under den gångna säsongen.

 

Sportchef Tom Tärnström om Sebastians intåg till laget.

– Sebbe är en målvakt vi haft koll på en längre tid och som jag personligen alltid gillat. Han har en väldigt seriös inställning till hockeyn och blir bara bättre och bättre för varje år som går. Det ska bli väldigt spännande att se Sebbe kampera ihop med Ryttar nästa säsong och det känns skönt att konstatera att vi med detta fortsatt har ett av de absolut bästa målvaktsparen i Hockeyettan.

 

Sebastians fulla karriär kan ni se här via länken:

https://www.eliteprospects.com/player/10680/sebastian-andersson

 

Foto: Bildbyrån (www.eliteprospects.com)