SK Lejon, ordförande har ordet

Jag vill börja med att tacka för det förtroende jag fått av medlemmarna i SK Lejon, att leda föreningen ytterligare ett år.

Tisdagen den 15:e september hölls föreningens årsmöte sedvanligt i pressrummet i Skellefteå Kraft Arena, men nytt för i år var möjligheten att vara med även via videolänk. Ordförande för mötet var Dan Magnusson, som på ett föredömligt sätt höll i taktpinnen för mötet. Valberedningen lade fram sitt förslag till ny styrelse som årsmötet enhälligt röstade för.

Styrelsen för kommande året består av:

Ordförande, Johan Marklund

Vice Ordförande, Lars Westermark

Kassör, Tomas Hedlund

Sekreterare, Andreas Åkerling

Ledamot, Evelina Degerman

Ledamot, Tommy Hedberg

Ledamot, Ingela Persson

Jag vill passa på att tacka de avgående ledamöterna Ulrika Berggren och Anton Andersson för de fina insatser ni gjort i föreningen. Styrelsen föredrog den gångna säsongens verksamhetsberättelse.

Årsredovisningen presenterades, där resultatet blev -124 424 kr och det egna kapitalet reducerades till 174 399 kr. Anledningen till minusresultatet var till stora delar att sponsorintäkterna var mindre än budgeterat och inköp av material större än tidigare år.

Budget för kommande verksamhetsåret fastslogs, där omsättningen ökar och egna kapitalet ska öka för att överstiga 300 000 kr som kan bli krav för att behålla elit-licensen.

Den nya styrelsen samlades direkt efter årsmötet för ett konstituerande styrelsemöte, där även ett antal prioriteringsområden lades fast.

  • Bättre och mer frekvent information till medlemmar, spelare och samarbetspartners. Detta nyhetsbrev är uppstarten.
  • Öka antal medlemmar, förbättrat medlemsregister och bra erbjudanden till våra medlemmar.
  • Stärka organisationen på alla plan. Styrelsen kan inte klara allt så både sporten, marknad och kanslifunktionen behöver förstärkas.
  • Ökad målsättning, vi ska spänna bågen och vi ska kommunicera ut det, Lejon ska växa sig starkare och ta sportsliga kliv i varje serie där vi har lag.
  • Återväxt, satsa på att fylla på föreningen med unga, glada barn, mer information om den satsningen kommer kanske redan i nästa nyhetsbrev.

Återigen, stort tack till medlemmarna för förnyat förtroende och ta hand om er och era kära i dessa speciella tider.

/Johan Marklund, ordförande SK Lejon Skellefteå