Inför Wings Arlanda – NSK

Återstart av ATG Hockeyettan Östras vårserie och Nyköpings Sportklubb gör sig redo för bortamatch mot Wings Arlanda från Märstaområdet. NSK är det lag som vilat längst då man var det lag som stod över förra omgången som spelades för en vecka sedan. 

 

Nyköping har tack vare en tight defensiv – seriens bästa med 13 mål insläppta – satt sig själva i en intressant sits inför dom två sista tredjedelarna av serien. Favoriten Strömsbro toppar Östra Vår med 19 poäng medans den andra favoriten Vallentuna har sladdat betydligt mer och har i skrivande stund 13 poäng. Däremellan ligger NSK med 16 poäng som är fyra poäng ned till negativt kval samtidigt som det är tre poäng till playoff-spel.

Trots att man fortfarande inte har gått från någon match utan poäng, finns saker att förbättra för Lenny Erikssons mannar. Offensiven är seriens näst sämsta där det bara är Sollentuna som gjort färre mål. Kapten Axelsson och Robin Axbom har svarat för sju respektive sex poäng men därbakom finns mycket sparkapital som vi hoppas blommar ut mot slutet av serie

n.

En position som verkligen har levererat och som anses vara seriens bästa är målvakt Daniel Fahlström som har lägst insläppta mål per match, 1.77/match och han har också den näst högsta räddningsprocenten på fin-fina 94,3%.

 

Matchen sänds som alltid live och finns tillgänglig här. Sändningsstart: 15.50.

Tränarstaben har hela truppen att tillgå bortsett från nyförvärvet Olli Iisakka som inte är spelklar till dagens match match.

 

Dagens hemmalag Wings slutade två poäng efter NSK vilket gav en tiondeplats i tabellen. Arlanda inledde säsongen starkt där Nyköping var enda laget att lugga Wings på seger i dom fem inledande omgångarna. Efter segern mot Segeltorp i omgång sju följde 14 omgångar med endast en seger innan man besegrade Hammarby i sista matchen av grundserien. En stor anledning till lagets svaga säsong är att man haft östra seriens sämsta powerplay och boxplay, som har förbättrats till vårseriens bästa medans PP fortsatt hackar. Dessutom bör man tighta till sitt försvar då det bara är två lag som släppte till fler skott mot sitt eget mål.

Under den gångna veckans uppehåll har föreningen gjort en del för att bryta den negativa trenden. Redan innan sista matchen sparkades Mattias Valente och in har Martin Gudmundsson kommit som under fjolåret ledde Almtuna IS till en 12:e plats.

Och med sig från Almtuna har han tagit med sig den rutinerade backen Stefan Lassen med meriter från SHL, Hockeyallsvenskan och VM-spel.

Nathan Dunkley har fått lämna Wings efter sex matcher utan poäng.

Individuellt leder Pontus Andersson (8+10) poängligan med 18 poäng och bakom honom har Linus Pellfolk (8+7) och Rasmus Hedin producerat 15 stycken poäng var. Målet vaktas mest Isak Johansson som räddar 91% av skotten mot sig och i snitt släpper han in 3.2 mål/match.

I lineuppen känner vi också igen duon Oliver Ödman Hadzinikolic som också han gjort 15 poäng (8+7) och Freddie Byström (inga poäng att rapportera om) som spelade en respektive två säsonger på Rosvalla i NSK´s tröja.