Inför Hammarby IF – NSK

Nej det var ingen rolig kväll i onsdags för Nyköpings del. En trög start följdes av en kollektiv kollaps i andra perioden där förlusten fastslogs. Efter Daniel Anderssons mål skrevs siffrorna till 1-6, men Sebastian Wagner kom in och höll nollan i sitt inhopp vilket var ett litet glädjeljus i den mörka tunneln som matchen var i övrigt.

 

Med Vallentunas seger mot Strömsbro har toppen av ATG’s Östra vårserie tätat till sig där samtliga tre topplag står på 19 poäng.

Matchen kommer sändas live h�

�r. Sändningen startar 18.50.


Till
 kvällens match saknas endast Adam Malm.


1921 grundades
 hockeysektionen inom Hammarby IF men som de flesta säkert vet är det fotbollen i ”Bajen” som lockar flest åskådare. 2008 försattes HIF i konkurs och istället uppkom Bajen Fans IF som 2013 slutförde en stor del i återtåget genom att återigen kvalificera sig för spel i Hockeyettan. I samband med återkomsten i Hockeyettan ändrade också föreningen namn tillbaka till Hammarby IF Ishockeyförening.

Hemmamatcherna spelas i SDC-hallen som har plats 850 personer. Man har tidigare haft regelbundna gästspel på klassiska Hovet där ”Bajendagen” har arrangerats, en dag för fri entré som har lockat tusentals grön-vita supportrar. Under NSK´s debutsäsong i Hockeyettan fick vi äran att gästa just Bajendagen och då kom 3.569 åskådare (veckan efter sattes rekordet för Division 1-hockey i Nyköping då hela 3.621 personer till Rosvalla).

Under årets säsong har laget hackat och man kom på tolfte och sista plats med 11 poäng.
Flest poäng har Daniel Liiv gjort med 18 poäng (7+11) tätt följt av Joakim Albertsson som gjort en poäng mindre (9+8). Oscar Walldén har vaktat målet hela 22 matcher med ett snitt på 3.38 insläppta mål per match och en räddningsprocent på 89,7%.