Hudik Hockey körde över Enköping

Hudik Hockey har hittat tillbaka till vinnarspåret. 4–1 mot Borlänge i onsdags följdes upp med en överkörning av Enköping på bortais på lördagen.

Fotograf: Roger M Persson

TV: ENKÖPING-HUDIKSVALL 0-6 – se målen här.

– Vi gör en kanonmatch och självklart är vi jättenöjda, sa tränaren Magnus Nilsson efter 6–0 (2–0, 1–0, 3–0).

Fem raka förluster innebar att Hudik Hockey tappade kontakten med tabelltoppen. Men efter två segrar har laget nu tagit upp jakten på Boden och Östersund.

I matchen mot Enköping var det aldrig frågan om var poängen skulle hamna. #6 Gustav Nielsen (bilden ovan) inledde målskyttet – hans första A-lagsmål för HHC – när han på #58 Filip Landers passning hittade en lucka bakom Pontus Hagman i hemmamålet och det var gästerna som styrde spelet.

#17 Marcus Linderborg gjorde 2–0 efter 17.15, ett mål som noteras som mål i numerärt underläge, men det handlade egentligen om spel fyra mot fyra. Enköpings Robin Nilsson hann dock sätta ena skridskon på isen samtidigt som Linderborg drog in HHC:s andra mål, därav mål i numerärt underläge.

Mot Borlänge släppte HHC bara till 15 skott mot det egna målet. Det blev några fler – 24 – mot Enköping, men #25 Andreas Bosson hade inga större problem att hålla målet rent från hemmapuckar.

– Vi har pratat om självklara saker och nu gör vi också som vi säger, sa Nilsson.

– Det säger sig själv att vi inte kan anfalla om vi inte har pucken. Nu jobbar alla fem som är på isen stenhårt i defensiven, vilket underlättar för målvakten, och vi kan också vända spelet på det sätt vi vill när vi vinner puck.

Andra perioden bjöd på ett mål och det kom i numerärt överläge då #20 Henrik Marklund höll sig framme och slog in en målvaktsretur.

Enköping försökte jaga reducering i tredje perioden, men det blev aldrig riktigt farligt vid Bossons mål, och det var i stället HHC som stod för målproduktionen. #23 Adam Byström Johansson blev snyggt framspelad av kedjekompisen #12 Christoffer Jansson fram till 4–0 och 5–0-målet var matchens delikatess. Gustav Nielsen till #26 Mathias Hellgren och Hellgren över till Henrik Marklund som blev tvåmålsskytt när han hade öppet mål.

Sista målet gjorde #29 Jesper Wiberg på pass från #54 Hannes Lindström.

– Det blev lite mer öppen hockey i tredje perioden då de jagade. Det gjorde att vi kanske fick lite mer tid på oss och det är skönt att vi då kan bjuda på snygga mål, sa Nilsson.

Segern förde upp laget till tredje plats i tabellen, dock nio poäng bakom ledande Boden men på samma poäng som tvåan Östersund. Då har både Boden och Östersund spelat två matcher mindre än Hudik Hockey och bakom jagar ett koppel av lag som också har färre spelade matcher.

Nu fortsätter helgens hockeyresa för HHC med match borta mot Hanviken på söndagen.

– Vi äter nu i Enköping efter matchen sedan åker vi till Stockholm och checkar in på hotell. Där laddar vi för en ny match, sa Nilsson.

Skribent: Christer Stridh