Sviten bruten mot Lindlöven

För första gången sen 2014 vann Surahammar över Lindlöven, så en 21 matchers förlustsvit är äntligen bruten och som den bröts sen! Med klara 4-0 så triumferade Sura på hemmais.

TV: SURA-LINDLÖVEN 4-0 – se mål och höjdpunkter här.

Lindlöven drog på sig en utvisning redan efter 25 sekunders spel och Sura behövde bara 9 sekunder på sig att göra 1-0 genom Blake Luscombe. Det kan man kalla smakstart. Resten av perioden gick i ett rasande tempo, med chanser åt bägge hållen. Men inga föer mål föll. Skotten i första perioden 12-9.

Andra perioden följde samma mönster, böljande spel åt bägge hållen, med flertalet chanser. Efter 8:28 fick Sura ett gyllene läge när två Lindlövens spelare utvisades i samma matchsekvens. Så i spel fem mot tre tog det bara en minut så dundrade Jack Thompson ett skott i stolpen som tog i ryggen på Lucas Jägbring och in i målet. Några fler mål föll inte i andra perioden, där skotten blev 12-13.

Så till den tredje perioden, där spelet var lika böljande, men Sura började få mer övertag och i ett nytt numerärt överläge så klev Jack Thompson fram igen och sköt ett stenhårt iskott till vänster om målvakten och 3-0 var ett faktum. Lindlöven chansade i slutskedet och plockade ut Jägbring ur kassen för att försöka spräcka nollan, men med 47 sekunder kvar skickade Jack Thompson in 4-0 i den tomma Lindlöven kassen. Hans tredje mål för kvällen, så vi gratulerar till hans hattrick. Skotten i sista perioden 12-8 och totalt 36-30.

Ja Sura gjorde en riktig kämpamatch och den stora matchvinnare var Oliver Eriksson, som motade Lindlövens samtliga 30 skott och höll sin första nolla i Suradressen, Grattis Oliver. Matchens andra stjärna var då Jack Thompson med sina tre mål.

Jack Thompson

Jack Thompson, tremålsskytt.

Lite kuriosa.Lite kuriosa. Senast Sura höll nollan var hemma mot Arboga den 19 februari 2017, då Amders Olsson stoppade Arbogas samtliga  27 skott när Sura vann i Surahallen med 4-0.

Senast en back gjorde hattrick var den 12 december 2018 hemma mot Köping, då gjorde Nicklas Larsson tre kassar i en match som Sura dock förlorade med 4-5.

Nu blir det en veckas träning innan vi går in i sista tredjedelen av vårserien. Då väntar Grums på hemmaplan, söndagen den 21 februari kl. 16:00.

Surahammars IF-Lindlövens IF 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)
Skotten: 36-30 (12-9, 12-13, 12-8)