Förlust mot Mörrum med 4-3 efter förlängning

Tung förlust för HC Dalen som under söndagskvällen förlorade matchen mot Mörrums GoIS med 4-3 efter förlängning. Foto: Marcus Vilson

HC Dalen ställdes under söndagseftermiddagen mot Mörrum Hockey och efter tre raka förluster så var Dalen på jakt efter att studsa tillbaka på segerspåret. Emil Larsson var tillbaka i laget efter en lång tids frånvaro.

En ganska jämn inledning av matchen med chanser åt båda hållen fram till powerbreak efter hälften av första perioden spelad. Dalen var kollektivt det lite bättre laget men det var hemmalaget som genom Ahlbin Hernod tog ledningen i matchen efter 12 minuter spelat. Dalen som gör mål i hela 38% av sina chanser i powerplay fick chansen i slutet av perioden då Khalid Ibrahim drog på sig 2 mindre för slashing. Mörrum som under säsongen haft stora problem med sitt spel i boxplay gjorde det för ovanlighetens skull bra och som emot Dalens press och man gick till pausvila med en 1-0 ledning.

Förstafemman men Thörnberg, Hirsch och Neubauer är en minst sagt skaplig trio som match efter match producerar poäng. Så skulle det bli även ikväll då Martin Thörnberg snyggt placerade in kvitteringen assisterad av Henrik Neubauer i mitten av den andra perioden. efter detta tog Dalen över och åtta minuter senare gjorde Martin Thörnberg sitt andra mål i matchen. Bara 45 sekunder senare så utökade Oscar Josefsson till 1-3 vilket blev slutresultatet av den andra perioden.

Mörrum reducerade till 2-3 sex minuter in i den tredje perioden genom Marcus Paulsson som med detta gjorde sitt 12:e mål. Strax efteråt fick hemmalaget chansen i powerplay då Anton Johansson i Dalen visats ut 2 minuter för Highsticking, hemmalaget tog tillvara på chansen och kvitterade till 3-3 genom Jesper Hultberg. En stark upphämtning av Mörrum som tvingade matchen till förlängning.

Mörrums GoIS 4-3 HC Dalen (1–0, 0–3, 2–0, 1-0)