Inför Segeltorps IF – NSK

Återstarten efter en veckas uppehåll av ATG Hockeyettan östra vår blev ingen rolig sådan för Nyköpings del då Wings reste hem med samtliga tre poäng. Ikväll jagar NSK revansch och samtidigt vad som kan komma att bli tre livsavgörande poäng då det är hemmalaget SIF som ligger på den fjärde och sista kvalplatsen nedåt.

I och med söndagens nederlag har NSK sex poäng ned till Segeltorp, som också förlorade. Uppåt vann Vallentuna efter OT och har därmed tre poäng ned till Nyköping, med Strömsbro däremellan.

I jämförelse har NSK den sämre målskillnaden av dessa fyra lag så därför är det av extra vikt att plocka poäng av lagen runtomkring då det kan rädda Nyköpings svaga målskillnad.

Vi kan förutom denna match även följa Hammarby IF – Sollentuna HC och Strömsbro IF – IF Vallentuna på dom övriga arenorna ikväll.

 

För Nyköpings del saknas Oliwer Stensson, Viktor Johansson och Isak Dahlin.

 

Matchen sänds som alltid live här. Start 18.50.

 

Segeltorps IF är seriens äldsta förening som bildades så tidigt som 1927. Men man har också en av seriens mest moderna hallar då Segeltorpshallen byggdes 2007 med en kapacitet på 400 personer.

Via segern i kvalserien 2018 kvalificerade man sig för ATG Hockeyettan 2018-19 och första säsongen i Hockeyettan tog man sig ända till playoff 2 där Kristianstad (som senare gick upp i Hockeyallsvenskan) blev för tuffa. Man pressade ändå KIK rejält då bägge matcherna slutade med dubbla uddamålsförluster med 1-2. I laget hittade vi flera profilstarka namn som Måns Kruger, Dennis Nordström, Adam Hansen och Claes Endre.

Säsong två i Hockeyettan blev betydligt tuffare då flera av nyckelspelarna lämnade för nya utmaningar, precis som tränaren Mikael Österblom. Snittåldern sjönk med knappt fyra år vilket säger en del om den nya truppen som med två poäng undvek negativt kval.

 

Joakim Gustafsson gör i år sin andra säsong på tränarbänken hos SIF och han har fått behålla flera poängstarka spelare till årets säsong. Søren Dietz-Larsen (19+14) och Oskar Ahlbom (8+23) har återigen producerat mycket poäng, 33 respektive 31 poäng. Bakom duon har nyförvärvet från Nacka, Filip Jakobsson mäktat med 30 poäng (5+25).

 

Bak i målet har man använt hela 5 målvakter under säsongen. Victor Kilefors Petersson har vaktat kassen i 17 matcher och Victor har också den bästa räddningsprocenten på 90,1%. Under en period var Fredrik Bergvik från SSK på lån till Segeltorp men han har nu återvänt till hockeyallsvenskan.