Vikings föll mot Huddinge

Nybro Vikings föll mot Huddinge på bortais under onsdagskvällen med 4-2. Vikings mål gjordes av Simon Hansson och Markus Palmberg.

I den första perioden blir det jämnt spel där båda lagen prioriterar sin defensiv och har respekt för varandras offensiv. Spelet pendlar en del fram och tillbaka under de första minuterna utan att några större målchanser skapas. Det ser ut att fortsätta så men i ett uppspel från bortalaget så slarvas det och man blir av med pucken som leder till en fristående spelare från hemmalaget framför Robin Johansson i Nybrokassen och hemmalaget gör kvällens första mål till 1-0. Vikings tar över spelet mer och mer under perioden och lyckas få till ett par längre anfall och är inte långt ifrån att kvittera.

I mellanakten går tempot n

ed en del och spelet blir lite slarvigare från båda lagen. Det är inga jättelägen som skapas och det är en snäll match då inga utvisningar heller utdelas efter två perioder. Huddinge kan i slutet av perioden utöka sin ledning när Nybro tappar en gubbe i försvarszon och hemmalaget får sprätta upp 2-0 i nättaket.

I den tredje perioden rycker Nybro upp sig och ganska tidigt in i perioden kommer en reducering till 2-1 genom Simon Hansson efter fint förarbete från Markus Palmberg. Tyvärr för Vikings del så kommer 3-1 till hemmalaget snabbt efteråt. Bortalaget kan dock reducera ännu en gång till 3-2 genom Markus Palmberg i powerplay. Nybro går sedan för en kvittering och man plockar ut målvakten för att skapa tryck men Huddinge kan freda sitt mål och även avgöra matchen till 4-2 i tom bur. Vikings får ta nya tag!

Nybro Vikings spelar sin nästa match på lördag den 27 februari då Visby/Roma gästar Liljas Arena. Nedsläpp kl. 16.00.

Matchfakta

Huddinge IK – Nybro Vikings 4-2 (1–0, 1–0, 2–2)

Målen: 1-0 (09.35) Sebastian Frantz (Joakim Hälleström), 2-0 (35.10) Robin Sjörén (Alexis Binner, Jonathan Rodensjö), 2-1 (46.31) Simon Hansson (Markus Palmberg, Viktor Bolin), 3-1 (47.55) Alexis Binner (Björn Jonasson, Nathan Staios), 3-2 (55.18) PP1 Markus Palmberg (Fabian Ilestedt, Sameli Ventelä), 4-2 (58.44) ENG Tim Kämpeberg (Fredrik Renström, Fabian Lundh)

Domare: Emil Netz.

Skott: 25–28 (11–8, 7–6, 7-14).