Femte raka för heta Hudik

Med sin femte raka seger fick Hudik Hockey en fin öppning på ett veckoslut med tre matcher på fyra dagar. Siffrorna 4-2 (2-0, 2-1, 0-1) mot Piteå i Glysishallen visar en tydlig bild över hur matchen gestaltade sig när hemmalaget bestämde det mesta till en början, men där Piteå i slutet av matchen ändå tog sig tillbaka och i en stark avslutning hade hugg på mer.

TV: HUDIK-PITEÅ 4–2 – se målen här.

Fotograf: FlyWood Studio.

Två gånger slog HHC:s målkung #29 Jesper Wiberg till i den första perioden när han gjorde säsongens 27:e och 28:e (!) mål – båda gångerna genom att bryta Piteå-uppspel högt upp i banan och iskallt pricka in de två ledningsmålen som HHC sedan kunde bygga resten av matchen på.

Tvåmålsskytt blev också HHC:s unge back #54 Hannes Lindström, som nu stänkte in säsongens två första fullträffar. Först 3-0 i mitten på andra perioden och sedan 4-1 i periodens sista minut sedan Piteå reducerat till 3-1 och verkligen var på väg tillbaka in i matchen. Det var ett viktigt mål som innebar att hemmalaget kunde gå ut till tredje perioden med stor tillförsikt.

– Ja, det var verkligen skönt att få lite betalt för jobbet. Det har varit nära många gånger, men marginalerna har inte varit på min sida, menade Hannes.

– Men jag kunde faktiskt ha gjort ytterligare något mål. Jag fick några fina passningar och upplägg från Christoffer Jansson i vårt powerplay-spel och jag träffade också målet, men fick inte in pucken.

Att det nu väntar ytterligare två tuffa matcher för HHC redan lördag (Boden) och söndag (Kalix) är ingenting som bekymrar HHC-backen.

– Vi känner oss pigga och starka och vi har en så bred trupp att många kan dela på istiden, så det ser bra ut, tyckte Hannes Lindström.

HHC kom ut starkt i matchen och fick också den utdelning man behöver i sådana lägen. 1-0 från Wiberg kom redan efter 4.48 och 2-0 efter 13.58 på ungefär samma sätt. Jesper Wiberg kunde faktiskt ha blivit tremålsskytt redan i första perioden när han fick friläge från mittlinjen, men inte lyckades överlista John Westermark i Piteå-kassen.

Nu kom 3-0 ändå efter 30.40 när Hannes Lindström prickade in sitt första mål när HHC spelade 5 mot 3 sedan Piteå dragit på sig två utvisningar inom en dryg minut.

När sedan Piteå fick chansen i powerplay kom reduceringen till 3-1 av Simon Robertsson när det återstod 1.55 av den andra perioden. Det kunde ha blivit ett pressat läge inför tredje perioden, men när Hannes Lindström prickade luckan vid första stolpen och pangade in 4-1 (39.28) kunde HHC gå till den tredje perioden i ett betydligt tryggare läge.

Men Piteå gav aldrig upp och visade också stark moral där man skapade några heta avslutningar redan tidigt i perioden och där hemmalaget samtidigt tappade noggrannheten i sitt spel.

När sedan Piteå i sin iver drog på sig två raka utvisningar kunde HHC ta sig ur trycket och ta tillbaka spelet. Men gästerna hade ändå 16 skott på mål (totalt 36-27 för HHC) i sista tredjedelen och forcerade också in 4-2 av vasse avslutaren Magnus Isaksson i spel utan målvakt efter 59.04 och fortsatte med den spelformen under sista spelminuten, men #53 Oliver Tornerefelt höll tätt och Piteå kom inte närmare än så.

Tre sköna poäng för Hudik, som nu närmast tar emot suveräna serieledarna Boden på lördag.

Skribent: Lars Gösta Larsson