Kämpaseger mot Kumla

Sura tog sin åttonde raka mot Kumla, genom ett gediget arbete. Man dödade av samtliga utvisningar, 15 minuter och 33 sekunder i numerärt underläge, det tyder på ett oerhört bra lagarbete.

Men det var gästerna som inledde målskyttet, genom en tekningsvist i anfalls zonen i mitten av första perioden. Oscar Haglund vann tekningen tillbaka till Oscar Geschwind, som otagbart satte pucken i bortre krysset bakom Oliver Eriksson, tiden för målet 10:18. I slutet av perioden fick Sura chansen i numerärt överläge och den chansen tog man vara på. Ethan Cardwell i sin favorit position till vänster om Kumla målet, så drog han på ett skott rätt upp i närmsta krysset, tiden för målet18:56. Skotten efter första perioden 10-10.

Efter 7:03 tog Sura ledningen för första gången i matchen, det var firma Cardwell/Murray som låg bakom målet. Nurray passade fran till Carwell som tryckte in 2-1 pucken. Där efter följde en hel räcka av utvisningar. Men inga fler mål. Skotten i andra perioden 8-9.

I början av andra perioden precis efter att Sura dödat av ytterligare en utvisning, så ökade hemmalaget på till 3-1, efter 5:34 genom Ethan Cardwell som därmed fullbordade sitt hattrick. Sura fortsatte ånga på och i sitt nästa powerplay ringde det igen bakom Johathan Stålberg i Kumla kassen. Jakob Forslund lirkade in pucken efter 14:27. 17:47 skickade Viktor Hurtig in 5-1 och då var matchen körd för Kumla, som dock reducerade med 1:16 kvar av matchen, målskytt Oscar Svanborg. Skotten 11-10 och totalt 29-29.

Sura tar alltså sin åttonde raka vinsten i vårserien och plockar tre nya poäng i jakten på en serieseger. Kumla som kom till Surahallen i eftermiddags, fast beslutna om att stoppa Suras seger rad, fick åka hem slokörade och får ta nya tag till nästa match. För Suras del så får man jobba vidare på onsdag, då man möter svårspelade Malung på borta plan.

Surahammars IF-Kumla HC 5-2 (1-1, 1-0, 3-1)

Penalty 18:06 KUM 2 min. 19 WÄNGHULT, Victor Roughing
Goal 18:56 SUR 1 – 1 PP1 98 CARDWELL, Ethan 13 ASTLEY RYDBERG, André 16 WAHLGREN, Marcus

Participation (On ice) SUR: 28 65 66 81 88 98 KUM: 16 17 27 31 66 77
Goal 58:44 KUM 5 – 2 EQ 18 SVANBORG, Oscar 40 STJERN SVENSSON, Joakim 76 EKSTRÖM, Edvin
Participation (On ice) KUM: 18 23 31 40 43 76 SUR: 26 33 41 65 71 81
Goalkeeper Out 60:00 SUR 81 ERIKSSON, Oliver
Goalkeeper Out 60:00 KUM 31 STÅLBERG, Jonathan

Text: Staffan Hesselbäck