Kämpaseger för Vikings – Borg tvåmålsskytt

Nybro Vikings besegrar länskollegan Vimmerby under måndagskvällen med 2-4 på bortais.

Segerorganisatör blir Sebastian Borg med två mål, även Roope Elimäki och Markus Palmberg blev målskyttar.

TV: VIMMERBY-NYBRO 2-4 – se målen här.

I den första perioden är hemmalaget ett par snäpp bättre än bortalaget vilket också visar sig i målkolumnen. Perioden börjar ganska jämnt men Vimmerby är piggare och stressar Nybro högt upp i banan. Hemmalaget får till långa anfall och det är egentligen på det sättet som de kan göra matchens första mål till 1-0 via en styrning framför Robin Johansson i Nybrokassen när försvaret tittar på. Vimmerby utökar sin ledning till 2-0 några minuter senare, också det målet kommer efter ett långt anfall. Vikings har en chans att reducera i powerplay men lyckas inte skapa någr

a farligheter.

I mellanakten blir det istället bortalaget som skriver in sig i målprotokollet. Tidigt in i perioden vänder spelet och Kalle Hult skjuter ett smart skott på Vimmerbymålvaktens bortre benskydd och Roope Elimäki kan vispa in 1-2 reduceringen. Hemmalaget har ett powerplay efter det men Vikings gör ett väldigt bra boxplay. Nybro höjer sig mycket i den andra perioden och när klockan har passerat lite mer än halva matchen så kommer också kvitteringen till 2-2 genom Markus Palmberg efter hårt jobb från Robin Wengdahl och Simon Hansson i hemmalagets defensiva zon. Vikings hinner även med att ta ledningen i matchen till 2-3 i slutet av perioden när Erik Lindström hittar en helt ren Sebastian Borg framför hemmakassen där han fintar ned målvakten och sätter snyggt ledningsmålet.

I den tredje perioden spelar bortalaget väldigt disciplinerat och håller hemmalaget borta från några större farligheter. Vimmerby plockar ut målvakten i slutet av perioden och skapar tryck men återigen är Vikings tighta i defensiven samtidigt som Robin Johansson är stabil. Sebastian Borg kan sedan sno åt sig pucken och sätta 2-4 i tom bur och Nybro åker hem med tre sköna poäng.

Nybro Vikings spelar nästa match på onsdag den 3 mars då IF Troja/Ljungby står för motståndet på bortais. OBS! Nedsläpp kl. 18.00.

Vimmerby HC – Nybro Vikings 2-4 (2–0, 0–3, 0–1)

Målen: 1-0 (06.53) Ludvig Vännström (Christian Lindberg, Sebastian Vidmar), 2-0 (11.16) Jonas Nyman (Anton Carlsson, Mathias Wigley), 2-1 (22.53) Roope Elimäki (Kalle Hult, Oliver Nilsson), 2-2 (32.56) Markus Palmberg (Robin Wengdahl, Simon Hansson), 2-3 (38.30) Sebastian Borg (Erik Lindström, Matej Galbavy), 2-4 (59.43) ENG Sebastian Borg

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 28–20 (14–5, 8–9, 6-6).