Då, nu och framgent – en sommarhälsning

För drygt tre år sedan blev jag invald som ordförande i Skövde IK. En förening som jag följt på nära håll i många år. Stod alltid på ståplats på kortsidan och missade inte många matcher, för att sedan följa mer på distans med barn och familj i fokus.

När jag fick frågan om ordförandeskapet tvivlade jag inte en sekund. Vilken ära – i mina ögon finns det inte ett finare uppdrag i föreningslivet än detta.

Efter tre år som ordförande kan jag konstatera att en ny isyta har tillkommit, en ny organisation (i utveckling) har och kommer att rekryteras. Det har varit tre tuffa år ekonomiskt med ständigt fokus på kostnadskontroll och ökade intäkter och ordning och reda – därför är det extra glädjande att vi som förening lyckats nå målet om elitlicens med eget kapital på drygt 200 000kr, en växande och utvecklande ungdomsverksamhet och god organisation där samtliga brinner för vårt kära SIK.

Säsongen 2018/2019 är lagd till handlingarna – både ekonomiskt och sportsligt. Trots undermåliga sportsliga resultat för A-laget vilket i sin tur gav svikande publiksiffror och således lägre publikintäkter gjorde vi ett historiskt bra resultat.

Vi har “kapat” i kostnader på ca 1,5 miljoner kr. Det vi har kunnat påverka själva har vi påverkat och gjort något åt. Det vi inte kunnat påverka, ja det är inte så mycket att göra åt.

Jag vill tacka för allt stöd från supportrar och ideella krafter, sponsorer och samarbetspartners. Ett extra stort tack till supporterklubben Rebellerna som bidragit på flera sätt.

Nu siktar vi framåt och mot högre uppställda mål. Skövde som stad, publiken i Billingehov och Billingehov som arena förtjänar mer, mycket mer.

Nu tar vi välförtjänt semester och hälsar alla välkomna till Billingehov för en spännande säsong 2019/2020.

Önskar alla en riktigt solig, ledig och fin sommar!

Hälsningar

Alexander Fornsjö

Ordförande