Ineffektivt SIK föll i Värmland

Efter några dagars vila så begav sig Skövde IK till Värmland för match mot tabelltrean Grums IK under söndagen. Det blev en match i ett högt tempo där båda lagen ville spela med hög fart.

Det dröjde tre minuter innan matchens första skott på mål antecknades tack vare två skickliga försvar men därefter var det Skövde som skapade det mesta i chansväg inledningsvis.

Johan Planeby och Alexander Henriksson fick ett två mot ett läge efter drygt fyra minuter. Planeby valde att passa Henriksson men en försvarande klubba kom i vägen den gången och med facit i hand borde Planeby skjutit själv.

Matchens första avblåsning dröjde till klockan stod på 5.26 och det var flera gånger det blev långa spelsekvenser utan avblåsning.

Hugo Fagerblom som fick chansen i SIK:s kasse under eftermiddagen fick göra ett par svettiga räddningar när Grums kom till anfall och stoppade två riktigt fina lägen.

SIK fick chansen att spela powerplay efter knappt tolv minuter och SIK hade ett par bra lägen, bland annat Henrik Thegel och Jonas Nyman men hemmalagets burväktare, Martin Svedberg fredade sitt mål.

Istället var det hemmalaget som tog ledningen i matchen när de fick spela powerplay. Jesper Appel spelade fram pucken till Pelle Hedlund som drog på ett slagskott som letade sig in under Fagerbloms högra benskydd.

eight: 400;">– Det är en tight match. De är lite hetare än oss och jag tycker det är för få som spelmässigt gör skillnad idag, sa Johan Hellström.

I den andra perioden fortsatte spelet vara böljande och båda lagen behöll tempot de höll i den inledande akten. Något som tvingade domare Daniel Wessner att plocka ut spelare som inte hängde med i tempot. Wessner var för övrigt riktigt bra och höll en bra och jämn nivå under matchen.

Precis som i den första perioden fick Alexander Henriksson och Johan Planeby en två mot etta men med ombytta roller, Henriksson spelade fram Planeby som sköt, högt över ribban trots att Svedberg låg ned längs isen.

Istället kunde Grums öka på sin ledning några minuter senare, Victor Augustsson fick pucken till höger om Hugo Fagerblom och skickade in ett handledsskott vid den första stolpen, mellan ribban och axeln på Fagerblom såg det ut som från undertecknads vinkel.

Men SIK replikerade blixtsnabbt, Anton Brandhammar fixade reduceringen bara 45 sekunder senare och SIK var helt klart med i matchen.
– Vi hade behövt vinna fler man mot man situationer. Det är inte en dålig match men heller ingen bra match från vår sida, det är ganska grått idag. Vi har saker vi behöver jobba på, sen är det inget snack, vi måste sätta dit våra lägen, sa Johan Hellström.

I den tredje perioden var det SIK som ville framåt och laget skapade en hel drös med målchanser mot Martin Svedberg. Alexander Henriksson hade ett läge, Henrik Thegel ett annat och Jesper Erlandsson ett tredje. Men ineffektiviteten grinade SIK i ansiktet under de avslutande 20 minuterna.

SIK var minst lika bra som Grums. Det enda som saknades var målskyttet, en ganska viktig del av sporten ishockey. Samtidigt försvarade sig Grums väl och med en målvakt som stod på huvudet så gav han sitt lag chansen att vinna matchen.

I slutet av perioden valde SIK att plocka ut Hugo Fagerblom för att spela sex mot fem men båda gångerna slutade det på samma sätt som det så ofta gör. Grums skickade in trissan i det tomma målet och rann till slut ifrån till 4-1 i en jämn batalj som kunde slutat hur som helst om SIK haft bättre effektivitet. Båda de avslutande målen stod Pelle Hedlund för.
– Det rinner iväg där på slutet när vi plockar keepern. Vi var tvingade att gå framåt och då öppnar vi upp oss bakåt, sammanfattade Johan Hellström.

Nu återstår det en match för SIK innan serien vänder, hemma mot Lindlöven nu på onsdag.
– Det är bara ladda om och ta ny sikte på Lindlöven på onsdag. Det blir en tuff batalj det med, vi måste vara bra, inte hyfsade för då förlorar vi sådana här matcher, avslutade Johan Hellström.