Målskyttet saknades hos SIK i omstarten

Efter tio dagars uppehåll var det äntligen dags för Skövde IK:s A-lag att spela match på nytt när serien vände under söndagen.
I premiären var det Skövde IK som avgick med segern mot Malung och precis som i det första mötet så blev det en jämn historia.
Båda lagen såg en aning ringrostiga ut inledningsvis och tempot var knappast det högsta vi sett denna säsong.

Men det var gästerna som skapade de hetaste lägena i början, bland annat fick de ett två mot ett läge efter drygt åtta minuter.

Kristian Ferletak spelade över pucken till Oscar Olsson men Viktor Andersson stod för en fin parad och fredade sitt nät.

SIK kom dock in i matchen, började vinna dueller och satte press på Malung. Men trots fina möjligheter lyckades inte hemmalaget överlista Isac Ohlsson.

– Vi spelar bra boxplay, försvarsspelet är ganska bra, mittzonsspelet är bra och det offensiva spelet är bra fram till det lilla sista, sa Johan Hellström efter matchen.

I den andra perioden fortsatte spelet på ungefär samma sätt, Malung började piggt, SIK tog över men målen lös med sin frånvaro.
– Spelmässigt tycker jag att vi är bättre än dem, sa Johan Hellström.

Mycket tack vare två duktiga målvakter i Viktor Andersson och Isac Ohlsson.

Bästa läget till mål i mittperioden var det hemmalaget som fick, Rasmus Gustafsson blev fri med Ohlsson. Gustafsson gjorde en dragning, fick över pucken på backhand och försökte peta in pucken mellan benen på gästernas burväktare men han höll ihop benskydden och fredade sitt mål.
– Det är frustrerande att vi inte lyckas hänga dit den. Jag är inte grinig på killarna idag, arbetsinsatsen finns där, vi följer spelplanen men vi lyckas inte hänga dit pucken, sa Johan Hellström.

I den tredje akten var det hemmalaget som var det bättre laget spelmässigt. SIK skapade en del halvchanser men allt som oftast landade avsluten i magen hos Isac Ohlsson.

Elias Jacobs fick ett fint läge för gästerna efter fem minuters spel när han fick stå helt ren i slottet framför Andersson men burväktaren plockade avslutet från Jacobs.

Det var egentligen Malungs enda riktiga chans under de första 19 minuterna av den tredje perioden.

Hemmalaget däremot hade ett par fina lägen, Adam Thilander hade något läge, Jonas Nyman ett annat och Alexander Henriksson ett tredje men pucken ville inte in.

Med mindre än minuten kvar vände Malung spelet och efter att Viktor Andersson stått för en fin sidledsförflyttning och parerat det första avslutet hamnade pucken hos Kristian Ferletak. Han hade vidöppet mål och skickade in 0-1 för gästerna när Andersson låg och simmade på isen.

SIK tog omedelbart sin timeout och plockade Viktor Andersson tio sekunder senare för en sista forcering. Men inte heller då lyckades SIK få in pucken.

Istället var det Malung som kunde plocka med sig samtliga tre poäng hem till Dalarna och SIK missade chansen att öka glappet ned till sjätteplatsen.
– Vi gör mycket bra men vi gör inte mål så summerar jag denna matchen, sa Johan Hellström.

Närmast väntar Kumla på bortais för SIK:s del på onsdag kväll.
– Vi får ladda om och ta oss an Kumla i nästa omgång, avslutade Johan Hellström.