Klar seger mot Nyköping

Bois fick med sig en skön seger när man idag åkte till Nyköping för att ta sig an det allettanjagande hemmalaget. Åter igen är det ett vasst powerplay som blir tungan på vågen när Bois till slut vinner med klara 1-5 (0-0,1-3,0-2). Stor matchvinnare blev Jesper Lindén som gjorde tre mål och dessutom assisterade till ett. Detta trots en ny omgivning för hans del då Eddie Davidsson inte kunde vara med i dagens match.

Första perioden

Matchen började sent då isen inte höll för spel i stora hallen, isen hade inte blivit tillräckligt tjock sedan man haft en handbollscup där under helgen. Matchen fick istället spelas på Rosvallas lilla ishall, en arena med plats för 1200 åskådare men med egentlighen för lågt tak för att få spela i. Matchen försenades alltså runt 20 minuter men när det väl kom igång så var det Nyköping som inledde piggast och fick till ett par bra chanser. Tobias Sandberg agerade dock lugnt och säkert och höll tätt.  Nykomponerade kedjan med Oskar Norlöv, Douglas Lögdahl och Lukas Jideinus har Bois första heta läge när man sånär trycker in pucken flera gånger om sedan den blivit liggande inne i målgården med en liggande målvakt. Bois får matchens första powerplay men det är Christian Axelsson i Nyköping som fick den hetaste chansen under de två minuterna då han fick ett friläge, men han skjuter utanför. Efter Bois powerplay jämnar matchbilden ut sig är jämn utan att det blir några riktigt heta chanser.
Då Bois saknade Eddie Davidsson ändrade man om i kedjorna. Så här formerades de i första perioden utöver den första som jag redan nämnt:
Erik Olsson-Lukas Larsson-Jesper Lindén
Simon Eriksson-Linus Engqvist-Filip Engqvist
Filip Thörnqvist-Gustaf Persson-Tim Olsson
Backparen var dock intakta.

Andra perioden

Det var Nyköping som inledde också den andra perioden bäst och när Bois drog på sig en utvisning fick Nyköping spela powerplay. Där tappade Tobias Sandberg sin klubba och kunde då inte hindra hemmalaget från att ta ledningen efter 6,48 genom Christian Axelsson som styr in ett skott från Boisbekantingen Oliver Ödman Hadzinikolic. Bois replik kommer dock snabbt. Bois etablerade ett långt anfall genom kedjan med Lindén, Lukas Larsson och Erik Olsson, pucken gick upp till Jim Jakobs på blå som skjuter in kvitteringen förbi en skymd Oskar Malm i Nyköpingsmålet. Efter det följer ett par minuters Nyköpingstryck och Bois tar timeout. Det gav effekt för sedan lyfte Bois upp spelet och får strax efter powerplay. Där kan Jesper Lindén skjuta in ledningsmålet till 1-2 och bara minuten senare får man en ny chans att spela powerplay. Återigen är det Jesper Lindén som visar vilken vass avslutare han är då han efter ett fint pass från Lucas Jidenius direktskjuter in 1-3. Det gav Bois arbetsro för efter det kontrollerar man matchen på ett bra sätt där man låter Nyköping köra fast i mittzonen gång på gång. När 14.12 var spelade av den andra perioden åker Erik Olsson och Christoffer Lindholm ut på matchstraff för fighting, något som såg ut att vara en väldigt tuff bedömning. Det gjorde att Bois ändrade om på slutet i formationerna, där kedjorna såg ut så här:
Norlöv-Dogge-Thörnqvist (som tidigare matcher)
Lucas Jidenius-Lukas Larsson-Jesper Lindén
Gustav Persson och Tim Olsson spelade bara något byte sista minuterna av period 2.

Tredje perioden

Att försöka vända ett underläge mot Bois är ingen enkel uppgift, inget lag har lyckats med det denna säsong. Inte så heller denna gång. Bois spelar riktigt bra försvarsspel där Nyköping fastnar i Bois defensivnät i mittzonen och därifrån vänder man blixtsnabbt. Det är precis så 1-4-målet kommer till. Filip Engqvist erövrar puck och kommer i en två mot etta med broder Linus, och passet sitter perfekt och Linus nyper direkt förbi en chanslös Malm i Nyköpingskassen. 1-5-målet är dock en målvaktstavla. Målvakten Malm går ut från målet och ska passa upp till en medspelare, men Jesper Lindén bryter passningen och kan skjuta in pucken i det öppna målet. Efter det målet är matchen över, Bois spelar av matchen enkelt. Inte ens i slutet när Nyköping chansar att spela 6 mot 4 skapar de något utan Bois spelar uppoffrande och täcker skott.

I sista perioden rullar man på tre centrar och fyra ytterforwardspar.

En klar seger till slut och många mål framåt dessutom vilket säkert var skönt för laget då det gått lite troll i målskyttet de senaste matcherna. Härnäst väntar en tuff uppgift då serietvåan Borlänge står på schemat.