Märkligt slut när Bajen föll i sudden

Hammarby fick med sig en poäng från årets sista match, efter ett märkligt avgörande i förlängningen.

Men vi tar det från början – Bajen tog emot Wings HC Arlanda i sin första match i vårserien, och det såg riktigt bra ut till en början. Hammarby spelade bättre och bättre ju längre den första perioden led, och med bara 24 sekunder kvar till paus gjorde Viktor Thim 1-0.

I den andra perioden var det istället bortalaget som kändes lite vassare, och det var därför inte ologiskt att man både kvitterade och sedan också tog ledningen. Spelmässigt var det ändå en jämn match så långt, vilket det också fortsatte vara i den tredje perioden.

Stämningen var riktigt infekterad

på isen, och lagen fick varsitt matchstraff för fighting i mitten av tredje. Wings fick ett straffslag med fyra minuter kvar och därmed ett gyllene läge att avgöra, men Sebastian Andersson räddade. Det var istället Bajen som prickade rätt kort därefter, när Niclas Rosenberg kvitterade med ett välplacerat skott. 2-2 efter full tid kändes som ett rättvist resultat.

Men det skulle förstås spelas en förlängning också, och den blev av det märkligare slaget. Efter bara några sekunder fick Wings Christian Blomqvist ett friläge och gjorde mål, trodde nog de flesta i SDC-hallen – men domarna vinkade avvärjande. Spelet fortsatte i ungefär två minuter, då domarna efter att ha pratat ihop sig beslöt att trots allt godkänna målet för Wings. Snöpligt avslut för Hammarby, men att döma av reprisbilderna var det rätt att godkänna målet även om det förstås blev rörigt då det dröjde två minuter innan beslutet kom.

Om vi släpper avgörandet och istället fokuserar på Bajens spel var det mycket positivt att ta med sig, det var en av de bästa insatserna på länge och inte minst den första perioden var riktigt bra!

Vi passar på att önska alla ett Gott Nytt År! Vi ses kanske redan på söndag, då det är dags för nästa hemmamatch mot Hanviken? Däremellan spelas det också en bortamatch, på fredag i Sollentuna.